Brännskadecentrum

1177

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Avdelningen

018-611 04 60

Mottagningen
018-611 04 75

Fax
018-55 39 19

Arbetsterapeut och fysioterapeut
018-611 28 40

Öppettider

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 85, 9 tr

 Hitta till ingång

Brännskadecentrum på Akademiska sjukhuset är en av Sveriges två brännskadeenheter. Dygnet runt tar vi emot patienter med svåra brännskador till vår intensivvårdsavdelning och avdelning.

Vid en svår brännskada är det viktigt att patienten får professionell och lättillgänglig vård så fort som möjligt. Akademiskas specialister i brännskadevård vägleder akutmottagningar i hela landet dygnet runt. Lättare brännskador behandlas på vår mottagning. För att patienten ska få bästa möjliga vård arbetar flera olika yrkeskategorier i team. Vi erbjuder behandling, psykosocialt omhändertagande och rehabilitering efter brännskador.

Information om brännskador

Om du har fått en ytlig brännskada som gör att huden är röd och öm behöver du inte söka vård. Men om du har bränt huden så mycket att det har bildats blåsor och om brännskadan samtidigt är så utbredd att den är större än den egna handen, bör man alltid kontakta vården. Det gäller också om brännskadan inte har läkt inom två veckor.

Om brännskadan sitter på ett känsligt område, till exempel i ansiktet, på könsorgan, händer, fötter eller över stora leder. Det vill säga axlar, armbågar, höfter eller knän ska du söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning. Detsamma gäller om ett litet barn har fått en brännskada.

Du ska också söka vård direkt på en vårdcentral eller akutmottagning om du fått brännskador som orsakats av kemikalier, elektricitet eller om du har andats in brandrök eller andra kemikalier.

 Läs mer om brännskador