Kliniskt träningscentrum (KTC)

Kliniskt träningscentrum (KTC)

Aktuellt på KTC

  • KUÅ 16 fortsätter vecka 36. KUÅ 17 startar vecka 41, den 10 oktober. Kliniskt utvecklingsår
  • Kom gärna i rena personalkläder, förutsatt att du följer Region Uppsalas klädregler.
  • Vi har nu kvällsöppet för egen träning tisdagkvällar klockan 17-20 för studenter vid Uppsala universitet och anställda inom Region Uppsala.

 

Övning ger färdighet - färdighet ger patientsäkerhet

Vi är ett av Sveriges största kliniska träningscentrum och ger möjlighet för vårdpersonal och studenter att utveckla och fördjupa sina kunskaper i såväl kliniska färdigheter som teamarbete.
I våra funktionella moderna lokaler med vårt stora utbud av utrustning och material kan både personal och studenter i en trygg miljö träna på såväl praktiska moment och teamarbete genom allt från enklare simuleringar till avancerad medicinsk simulering i någon av våra högteknologiska simuleringsenheter, Hjärt- och lungräddning och/eller få hjälp med att skräddarsy olika utbildningsinsatser utifrån specifika behov. Personalgrupper erbjuds möjligheter att träna på att arbeta i effektiva team vad gäller ledarskap och kommunikation.
Våra primära uppdragsgivare är Region Uppsala och Uppsala universitet men vi tillhandahåller även utbildningar för andra externa intressenter.

Kontakta oss:

Telefon: 018-611 91 35   e-post:  ktc@akademiska.se
Öppettider:
Måndag-fredag klockan 7.30-17.

Chef KTC: Veronica Granath 018-611 07 82

 Skicka en bokningsförfrågan

Våra utbildningar och kurser

Hitta till oss

KTC - Hubben
Dag Hammarsköldsväg 38, plan 3, 752 37 Uppsala

Våra lokaler ligger i Gluntenområdet. Det finns en kulvert hela vägen från sjukhusområdet till  KTC. Vi  håller till på plan 3, en trappa upp från entréplan.
Vid vår reception finns en skärm där ni kan se vilket rum som är inbokat till er.