Funktionsnedsättning

För dig som har funktionsnedsättning, välkommen till sjukhuset!

För att det ska vara enkelt och bekvämt för dig att hitta på akademiska.se har vi anpassat sidan så att den ska möta olika funktionsnedsättningars behov. Här hittar du information i punktlista som kan vara bra för dig som ska besöka sjukhuset.

Hittar du inte kontaktuppgifter du söker, kan du ringa vår växel 018-611 00 00, du kan också hitta kontaktuppgifter i din kallelse.

Ledsagning för dig över 65 år

Har du en funktionsnedsättning och är äldre än 65 år kan du vända sig till Röda Korset för att få hjälp på med ledsagning på Akademiska sjukhuset.

Kontakta oss via telefonnummer: 018 - 14 32 10, e-post: bom.uppsala@redcross.se

Webbplats: Läs mer på Röda Korsets webbplats (länk)

Sjukhusvärdar

Röda Korsets sjukhusvärdar hjälper dig gärna till rätta. Sjukhusvärdarna finns i de flesta entréer och mottagningar.

Om du har extra behov av hjälp kan sjukhusvärdarna möta upp dig i entrén och ledsaga dig till rätt plats. Kontakta Ledsagarservice på Röda Korset, telefon 018-14 32 10. Telefontider måndag och onsdag kl 9-11 samt tisdag och fredag kl 10-12, alternativt tala in på telefonsvararen.

Huvudstråk på sjukhuset

Här kan du få hjälp:
I huvudentré ingång 70 och 10 finns receptioner dit du som patient, anhörig eller besökare kan få hjälp. Här finns även sjukhusvärdar som kan hjälpa dig till rätta. I ingång 70 finns handikappstoalett, apotek, bankomat, kafé, restaurang och butik, telefon samt direkttelefon till taxi.

Mer information

Lista över alla avdelningar och mottagningar (länk)

Karta över sjukhusområdet (länk)

Resurser för personer med funktionsnedsättning (länk till konsument.se)

En källa till kunskap om funktionsnedsättningar: www.regionuppsala.se/infoteket