Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Funktionsnedsättning

För dig som har funktionsnedsättning, välkommen till sjukhuset!

För att det ska vara enkelt och bekvämt för dig att hitta på akademiska.se har vi anpassat sidan så att den ska möta olika funktionsnedsättningars behov. Här hittar du information som kan vara bra för dig som ska besöka sjukhuset.

Hittar du inte kontaktuppgifter du söker, kan du ringa vår växel 018-611 00 00, du kan också hitta kontaktuppgifter i din kallelse.

Rödakorsvärdar

Rödakorsvärdar hjälper dig gärna till rätta, antingen anmälan i ankomstterminalerna, hjälp med att hitta mottagning eller avdelning eller andra frågor kring orientering på sjukhuset. De finns vid ingång 70 och vid ingång 100–101 och kan oftast hjälpa till helgfri måndag till fredag 8–14. Rödakorsvärdar finns också på akuten, sju dagar i veckan, och fungerar som en medmänniska som kan lyssna och hålla sällskap om väntetiden blir lång.

Medföljare

Röda Korset kan erbjuda sällskap till och från läkaren och tandläkare i Uppsala. Mejla din förfrågan minst 3–5 arbetsdagar före eller ring 018- 14 32 10 och prata in ett meddelande på telefonsvararen.

Här kan du få hjälp

I våra huvudentréer vid ingång 10, 70 och 100/101 finns informationsdiskar dit du som patient, anhörig eller besökare kan få hjälp. Här finns även kafé och restaurang samt direkttelefoner för taxibeställning. I ingång 70 finns även apotek och butik. Våra sjukhusvärdar finns tillgängliga för vägledning i ingång 70 och 100/101.

Mer information