Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Intensivvårdspodden

Intensivvårdspodden är en podd från Akademiska sjukhuset som finns till för att ge patienter större möjlighet att ta del av viktig information som kan ge stöd och råd efter att de blivit behandlade på en intensivvårdsavdelning.

Det är vanligt att intensivvårdspatienter har frågor kring vad som hände under den tid de blivit vårdade då de antingen varit medvetslösa eller nedsövda under vårdtiden. Podden är ett sätt för både patienter och närstående att förstå vad de upplevt och vad som kan hända därefter.

Du som lyssnar på podden kommer få ta del av berättelser från personer som på olika sätt kommit kontakt med intensivvård. Vi hoppas att du som tidigare patient, närstående eller som intresserad vårdpersonal ska få tips, råd och stöd.

Medverkande är patienter och närstående som själva berättar om sin upplevelse samt experter från sjukvården. Programledare är Kalle Stoorhöök och Sofia Lindström som båda arbetar som intensivvårdssjuksköterskor på Akademiska sjukhuset. Har du frågor? Mejla oss!