För dig som är gravid och ska föda barn i Uppsala

För dig som är gravid och ska föda barn i Uppsala

Välkommen till oss

Vi gör allt för att du som ska föda ska få en bra upplevelse och att ditt barn ska få en trygg start i livet. Här kan du läsa mer om de besök du gör under din graviditet, hur det går till när du kommer till oss för att föda och vad som händer efter att ditt barn är fött. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Är det dags att föda?

Ring alltid till oss innan du åker in.

Kontakta förlossningen på: 018-611 57 00.

Vid icke akuta problem under graviditeten

Kontakta i första hand din barnmorskemottagning dagtid.

Vid akuta problem under graviditeten

Till och med graviditetsvecka 21+6, kontakta 1177 Vårdguiden.
Efter graviditetsvecka 22+0, kontakta förlossningen.

Ring oss om du:

Tror att förlossningen startat, till exempel har regelbundna värkar som upplevs som smärtsamma, cirka två till fem stycken på tio minuter.

Har en misstänkt vattenavgång.

Upplever minskade fosterrörelser. Om du upplever att barnet rör sig mindre kommer vi överens om ett eventuellt besök.

Får en blödning från underlivet. Blödning under graviditeten behöver inte vara farligt. Vi gör en bedömning om du ska komma in för en kontroll eller avvakta hemma.

Känner en kraftigt ihållande smärta i magen. Om du har mycket ont i magen (kraftig värk som inte går över), gör vi en bedömning om du ska in för en kontroll.

Inför, under och efter förlossning

Hitta till oss

Förlossningsavdelningen på Akademiska sjukhuset ligger vid ingång 240 på sjukhusområdet. För att komma till förlossningen kör du via sjukhusets norra infart, mittemot Svandammen/Stadsträdgården.

Parkering

Vid förlossningen ingång 240 finns endast ett fåtal parkeringsplatser. Sex av dessa platser är reserverade för förlossningen. För att stå där måste du hämta ett intyg från avdelningen samt betala den vanliga parkeringstaxan. Det finns även ett parkeringsgarage vid barnsjukhuset (ingång 95/96) som är i anslutning till förlossningen.

 Parkering på sjukhusområdet