All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

För dig som är gravid och ska föda barn i Uppsala

För dig som är gravid och ska föda barn i Uppsala

Välkommen till förlossningen

Vi gör allt för att du som ska föda ska få en bra upplevelse och att ditt barn ska få en trygg start i livet. Här kan du läsa mer om de besök du gör under din graviditet, hur det går till när du kommer till oss för att föda och vad som händer efter att ditt barn är fött. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Hur går det till på förlossningen?

Här kan du se hur det går till när du kommer in till oss på förlossningen.

Är det dags att föda?

Ring alltid till oss innan du åker in.
Kontakta förlossningen på: 018-611 57 27 eller 018-611 57 00.

Ring oss när du:

  • har regelbundna värkar
  • misstänker att fostervattnet gått
  • får en blödning
  • funderar om förlossningen startat
  • vid minskade fosterrörelser

Vid akuta problem under graviditet
Till och med graviditetsvecka 21+6, kontakta 1177. Efter graviditetsvecka 22+0, kontakta förlossningen.

 

Hitta till oss

Förlossningsavdelningen på Akademiska sjukhuset ligger vid ingång 240 på sjukhusområdet. För att komma till förlossningen kör du via sjukhusets norra infart, mittemot Svandammen/Stadsträdgården.

Parkering

Vid förlossningen ingång 240 finns endast ett fåtal parkeringsplatser. Sex av dessa platser är reserverade för förlossningen. För att stå där måste du hämta ett intyg från avdelningen samt betala den vanliga parkeringstaxan. Garaget vid barnsjukhuset (ingång 95/96) är stängt för renovering. Det innebär att du kan behöva parkera i något av våra övriga parkeringsgarage. På sidan nedan kan du läsa mer om vilka parkeringsmöjligheter som finns på sjukhusområdet.

 Parkering på sjukhusområdet