Arbeta hos oss

Arbeta hos oss

Vill du jobba hos oss?

 Se alla lediga tjänster

Ansök om studielön

Är du sjuksköterska och vill vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska eller barnmorska? Då kan du göra det med studielön.

Läs mer

Akademiska som arbetsplats

Som medarbetare på Akademiska blir du erbjuden något unikt. Vi är det stora sjukhuset i den lilla staden, med de internationella kontaktytorna och det personliga förhållningssättet. Här blir du en del av en verksamhet som erbjuder sjukvård och omvårdnad av högsta kvalitet. En verksamhet med tillgång till de senaste framstegen inom medicinsk forskning. En verksamhet där vårt engagemang och vår kunskap står som grund i allt vi gör - vi tänker nytt, tar ansvar och är ödmjuka. Vår vardag handlar om människor. Människor som lägger sina liv i våra händer. Det är ett enormt ansvar och vi är stolta över den vård vi ger dem. Tillsammans gör vi livsviktig skillnad.

"HÖGT TEMPO, KVÄLLAR OCH HELGER. MEN VARJE STUND ÄR BETYDELSEFULL OCH JAG ÄR SÅ STOLT ÖVER ATT JOBBA HÄR."

- Karin, barnmorska

Läs mer

Vår nya arbetstidsmodell

Vid en utvärdering av våra tidigare arbetstidsmodeller, de så kallade Akademiskamodellerna, påtalade både chefer och medarbetare att det fanns behov av förändringar. Detta gällde framförallt Akademiskamodell 1 som används inom verksamheter som kräver jämn bemanning dygnet runt.

Vi har därför tagit fram en ny arbetstidsmodell som bättre motsvarar behoven inom verksamheter som kräver jämn bemanning dygnet runt. Den nya arbetstidsmodellen kommer att införas på Akademiska sjukhuset under hösten 2020.

"DET SKRIVS OM DET DÅLIGA, SÄLLAN OM DET BRA. MEN VARJE DAG GÖR VI VÅRT ALLRA BÄSTA OCH LITE TILL FÖR VÅRA PATIENTER."

- Amaret, biomedicinsk analytiker

Hitta ditt nya jobb här

Möt några av oss

Vi är många medarbetare på Akademiska sjukhuset. Här berättar vi för dig hur det är att jobba här. Välkommen till oss!

Vi är många medarbetare på Akademiska sjukhuset. Här berättar vi för dig hur det är att jobba här. Välkommen till oss!

Att arbeta på thorax

På thorax arbetar vi med avancerad vård. Här kan du utvecklas under ett helt yrkesliv.

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri

På akutmottagningen för vuxenpsykiatri arbetar vi för att hjälpa människor i livets alla skeden.

Mer än bara ett jobb

Jobba med oss på infektion!

Arbeta på hjärtintensiven

Hjärtavdelning 50F och Hjärtintensivvårdsavdelning 50G är två kardiologavdelningar.

Inom IVA är du lugnet i stormen

Hur är det att arbeta som intensivvårdssjuksköterska?

Våga ta nästa steg i din karriär

Bli operationssjuksköterska!

Filmer och berättelser

Se fler filmer och berättelser från oss på Akademiska här. 

 Se alla filmer från Akademiska

Väx in i rollen

Att arbeta på Akademiska sjukhuset innebär många olika roller och på ett stort sjukhus är ingen dag den andra lik. Som nyexaminerad kommer du hamna i situationer du aldrig hade kunnat förbereda dig på under utbildningen. På Akademiska sjukhuset får du det stöd som du behöver för att du ska kunna växa in i rollen.

För dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett år av klinisk erfarenhet kan ansöka till Akademiska barnsjukhusets introduktionsprogram för sjuksköterskor. Programmet ger dig en trygg introduktion samt bred kunskap om barnsjukvården och dess olika avdelningar. 

 Sjuksköterska? Läs mer om att växa in i rollen

Karriärvägar

Kompetensmodellen beskriver våra kompetens- och utvecklingsvägar på Akademiska sjukhuset. Vi vill att vården hos oss ska kännetecknas av god vårdkvalitet och hög patientsäkerhet. Därför behöver alla medarbetare ha god kompetens och kontinuerlig kompetensutveckling.

För dig som är student

Som universitets-, specialist- och allmänsjukhus kan vi erbjuda dig vidareutvecklingsmöjligheter. Oavsett om du vill skriva ditt ex-jobb eller din uppsats hos oss, skaffa dig mer erfarenhet genom att sommarjobba eller gå en specialistutbildning är vi säkra på att vi har något som kan passa just dig.