Arbeta hos oss

Arbeta hos oss

Vi är Akademiska

Vi är Akademiska – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Som medarbetare på Akademiska blir du erbjuden något unikt. Vår vardag handlar om människor. Människor som lägger sina liv i våra händer. Det är ett enormt ansvar och vi är stolta över den vård vi ger dem. Tillsammans gör vi livsviktig skillnad.
Vill du vara med?

 Se lediga tjänster

Lär känna några av våra medarbetare och områden

På Akademiska blir du en del av en verksamhet som erbjuder sjukvård och omvårdnad av högsta kvalitet. En verksamhet med tillgång till de senaste framstegen inom medicinsk forskning.

Hur är det att arbeta som till exempel operationssjuksköterska och vad innebär det att vara del av sjukhusets största verksamhetsområde anestesi, operation och intensivvård? 

 Våra yrken och områden

Avgörande roll i avgörande stunder

Jobba på anestesi, operation och intensivvård

Trygg anställning – i osäkra tider

Som anställd på Akademiska sjukhuset i Region Uppsala kan du känna dig trygg med att du får en stabil och säker arbetsgivare.

Oändliga utvecklingsmöjligheter

Akademiska är en hel värld av kunskap och erfarenheter. Inom våra väggar ryms ett helt yrkesliv. Här blir du en del av världsledande forskning och innovation.

Förmåner

Föräldratillägg, sjuklön, friskvårdsbidrag på 3 000 kronor om året, skobidrag och extra pension. Vi har förmåner beslutade både genom Region Uppsala och förmåner  som ingår i vårt kollektivavtal – ett av Sveriges bästa kollektivavtal.

Akademiska som arbetsplats

Vårt engagemang och vår kunskap står som grund i allt vi gör – vi tänker nytt, tar ansvar och är ödmjuka.

Vår vision och verksamhet
Illustration av en pratbubbla

Ansök om studielön

Är du sjuksköterska och vill vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska eller barnmorska? Då kan du göra det med studielön.

 Läs mer om studielön
Hand som pekar framåt

Tack och hej!

Tack för allting som du inom hyrbemanning har gjort för våra patienter. Utan dig hade det inte gått. Men nu är det nya tider. Och vi behöver minska våra utgifter.

Andelen bemanningspersonal inom Akademiska sjukhuset ska minska med 90 %. Det kommer att påverka såväl patienter som alla som jobbar här. Och det gör att vi måste säga tack och hej till bemanningspersonal som fenomen.

Det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Därför vill vi säga hej och välkomna dig till oss under andra former. Vi hoppas att du ska vilja ta anställning och bli en del av Akademiska sjukhuset.

 Säg hej till oss

Bemanningsenheten – för dig som vill ha omväxling

Tillhör du dem som är mer intresserad av att veta när du ska jobba, istället för var? Som sjuksköterska vid bemanningsenheten så är du anställd centralt av sjukhuset och hyrs sedan ut internt till olika avdelningar. Det innebär att du kan byta arbetsplats, kollegor och patienter flera gånger i veckan. 

 Läs mer om bemanningsenheten

Mer om oss