Arbeta på rehabilitering och smärtcentrum

Arbeta på rehabilitering och smärtcentrum

Om vårt verksamhetsområde

Verksamhetsområdet består av tre sektioner: Hälsoprofessioner, Smärtcentrum och Rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner har ett välfungerande samarbete både inom verksamhetsområdet och resten av sjukhuset. Våra uppdrag gäller de flesta av sjukhusets kliniska processer. 

Vi har två egna slutenvårdsavdelningar som riktar sig mot långvarig smärta och rehabiliteringsmedicin.  Vi är experter på arbetsterapi, fysioterapi, logopedi, nutrition, psykosocialt arbete, rehabiliteringsmedicin och smärtlindring.  Vi har också stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. 

Så här tycker några av våra medarbetare

Personalen berättar

Vi vill gärna berätta mer om vad vi gör och varför vi trivs på vår arbetsplats. 

 Läs alla intervjuer med våra medarbetare här

Våra sektioner

Hälsoprofessioner

I sektionen hälsoprofessioner samlar vi arbetsterapi, fysioterapi, geriatrisk och neurologisk rehabilitering, klinisk nutrition, länslogopedi, medicinsk och onkologisk rehabilitering, psykosocialt behandlingsarbete och rehabilitering inom hjärt-lungmedicin, ortopedi och intensivvård.

Vi är specialister på rehabilitering och vi bedömer, utreder och behandlar både inom öppen- och slutenvården. Vårt arbetsområde är nästan hela sjukhuset vilket ger en stor bredd och variation.

Smärtcentrum

Här träffar vi de som har långvarig smärta och ett komplicerat smärttillstånd. Vi försöker se hela människan och fungerar som konsulter till hela sjukhuset vilket gör att det både är omväxlande och utvecklande att arbeta hos oss. Vi arbetar med smärtrehabiliteringsprogram och sömnutredningar för de som har svåra sömnstörningar. Vi har en väldigt aktiv forskning och ett tätt samarbete med många specialiteter både inom sjukhuset och resten av Norden.

Rehabiliteringsmedicin

Vi finns med i hela vårdkedjan och varje patient har en individuell rehabiliteringsplan. Vi har ett tätt samarbete med alla högspecialiserade yrkeskategorier inom vårt verksamhetsområde.
Vi jobbar alltid i multidiciplinära team där patient och anhöriga är en självklar del i teamet. Det roliga med vårt arbete är att vi är med från den akuta delen till patienten är redo att skrivas ut.

 Kontakta gärna oss om du vill veta mer

Var med i hela vårdkedjan och följ patienterna från akut till ut!

Se våra lediga tjänster här

Vi vill skapa förutsättningar för att du ska ha det bra, känna dig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Med ett av Sveriges bästa kollektivavtal får du förmåner som gör att du kan känna dig tryggare ekonomiskt genom hela livet. 

 Här kan du läsa mer om våra förmåner