Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Arbeta på rehabilitering och smärtcentrum

Arbeta på rehabilitering och smärtcentrum

Om vårt verksamhetsområde

Verksamhetsområdet består av tre sektioner: Hälsoprofessioner, Smärtcentrum och Rehabiliteringsmedicin. Samtliga sektioner har ett välfungerande samarbete både inom verksamhetsområdet och resten av sjukhuset. Våra uppdrag gäller de flesta av sjukhusets kliniska processer. 

Vi har två egna slutenvårdsavdelningar som riktar sig mot långvarig smärta och rehabiliteringsmedicin.  Vi är experter på arbetsterapi, fysioterapi, logopedi, nutrition, psykosocialt arbete, rehabiliteringsmedicin och smärtlindring.  Vi har också stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. 

Så här tycker några av våra medarbetare

Personalen berättar

Läs artikeln om Aikaterini som arbetar som arbetsterapeut inom reumatologi:

Vi vill gärna berätta mer om vad vi gör och varför vi trivs på vår arbetsplats. 

 Läs alla intervjuer med våra medarbetare här

Lyssna på några av våra medarbetare

I Akademiska sjukhuset sommarpodd "Sommar på Akademiska - berättelser inifrån sjukhuset" turas medarbetare om att var värd för ett varsitt avsnitt. I podden delar medarbetarna med sig av sina personliga berättelser om att befinna sig i händelsernas centrum och i forskningens framkant. Du kan lyssna på avsnitten på www.akademiska.se/sommar eller genom att söka på "Sommar på Akademiska" i din poddapp.

Ellinor Svensson

Ellinore Svensson

“Vad roligt att du vill bli tandläkare”, svarade en vän när jag exalterat berättade att jag skulle läsa dietistprogrammet.  “Nu har du pluggat mat i fem år, vad ska du göra nu?” undrade en släkting efter att jag läst klart. Och något som jag kan svära på att minst en dietist om dagen får höra är kommentarer som ”Nu får vi gömma godiset, dietisten kommer!”

Många har en ganska vag uppfattning om vad dietister egentligen gör. I sitt program berättar Ellinore Svensson hur det är att arbeta som dietist och bli definierad utifrån sin titel, men också om hur viktigt det är att alla inom vården arbetar med nutrition, oavsett profession.

Lyssna på Ellinores avsnitt av Sommar på Akademiska på www.akademiska.se/sommar eller genom att söka på "Sommar på Akademiska" i din poddapp.

Lisa Lindgren

Lisa Lindgren

“Många kan kanske känna igen sig i att sex finns med i tankarna nästan dagligen i form av fantasier, minnen, sånt som ger glädje och kanske även sånt som ger sorg. Men till skillnad från andra pratar jag även sex i stort sett varje arbetsdag med kollegor, patienter och chefer. Jag till och med forskar om sex. Hur fick jag det här intresset? Egentligen vet jag inte, men jag tror eller åtminstone inbillar jag mig att jag är rätt så bra på det … alltså på att prata om sex.”

Lisa Lindgren är socionom, klinisk doktorand och sexolog. Med sitt program vill hon göra fler medvetna om sexualitetens betydelse för människors välbefinnande. Hon hoppas också att det ger ringar på vattnet som sakta men säkert sipprar ner i korridorerna på en och annan grundskola.

Lyssna på Lisas avsnitt av Sommar på Akademiska på www.akademiska.se/sommar eller genom att söka på "Sommar på Akademiska" i din poddapp.

Våra sektioner

Hälsoprofessioner

I sektionen hälsoprofessioner samlar vi arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister, logopeder samt kuratorer med sina placeringar inom vuxen somatik.

Vi är specialister på rehabilitering och vi bedömer, utreder och behandlar både inom öppen- och slutenvården. Vårt arbetsområde är nästan hela sjukhuset vilket ger en stor bredd och variation.

Smärtcentrum

Här träffar vi de som har långvarig smärta och ett komplicerat smärttillstånd. Vi försöker se hela människan och fungerar som konsulter till hela sjukhuset vilket gör att det både är omväxlande och utvecklande att arbeta hos oss. Vi arbetar med smärtrehabiliteringsprogram och sömnutredningar för de som har svåra sömnstörningar. Vi har en väldigt aktiv forskning och ett tätt samarbete med många specialiteter både inom sjukhuset och resten av Norden.

Rehabiliteringsmedicin

Vi finns med i hela vårdkedjan och varje patient har en individuell rehabiliteringsplan. Vi har ett tätt samarbete med alla högspecialiserade yrkeskategorier inom vårt verksamhetsområde.
Vi jobbar alltid i multidiciplinära team där patient och anhöriga är en självklar del i teamet. Det roliga med vårt arbete är att vi är med från den akuta delen till patienten är redo att skrivas ut.

 Kontakta gärna oss om du vill veta mer

Var med i hela vårdkedjan och följ patienterna från akut till ut!

Se våra lediga tjänster här

Vi vill skapa förutsättningar för att du ska ha det bra, känna dig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Med ett av Sveriges bästa kollektivavtal får du förmåner som gör att du kan känna dig tryggare ekonomiskt genom hela livet. 

 Här kan du läsa mer om våra förmåner