Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Jag tycker om att gå till arbetet varje dag

Bild på Johan som är sjuksköterska på rehabiliteringsmedicin

Vad heter du och vad arbetar du som?

Jag heter Johan Höglund och arbetar som sjuksköterska.

Hur kommer det sig att du började arbeta på rehabiliteringsmedicinska mottagningen?

Jag sökte ett jobb inom öppenvården fram för allt på grund av arbetstiderna, jag kom från slutenvården och barnsjukhuset. Då såg jag att det låg ute en tjänst på rehabiliteringsmedicin och tyckte att det lät mycket spännande. Tyvärr fick inte jobbet vilket då kändes mycket tråkigt men senare hörde dom av sig och undrade om jag fortfarande var intresserad då det behövdes en sjuksköterska till.

Vad får ni göra på arbetsplatsen?

Vi är 4 sjuksköterskor som arbetar på mottagningen, alla har varierande arbetsuppgifter och jobbar med olika saker. Centralt är teamarbetet kring patienterna. Jag arbetar i hjärnskadeteamet och träffar patienter där, då gäller det patienter 18-65 år med en förvärvad hjärnskada. Jag jobbar också med en enhet där vi hanterar tonus. Dit kommer patienter för botox-injektioner. Där är jag främst ansvarig för förberedelser (kontrollera patienters medicinering inför, premedicinering, förbereda läkemedlet).

Vi sjuksköterskor har också ca en förmiddag var i veckan då vi sitter i mottagningens rådgivningstelefon. Detta ger oss en direkt kontakt med alla våra patienter och är en trygghet för patienterna.

Vad är det bästa med att arbeta på rehabiliteringsmedicinska mottagningen?

Det dynamiska arbete jag dagligen får utföra. Att skifta mellan team- och individuellt arbete är grymt kul och får mig att känna mig kompetent. Att få bygga relationer med sina patienter som kan gå i rehabilitering hos oss under lång tid, hör inte till det vanliga sjuksköterskearbetet och är mycket roligt. Sedan arbetar vi väldigt nära övriga professioner på mottagningen då vi har en teambaserad rehabilitering.  Det är mycket givande och utvecklande att få ta del av andra professioners tankar, kompetens och bedömningar. Jag vill även tillägga möjligheten till aktiv kompetensutveckling som sjuksköterska.

Berätta om vad det är som gör att du trivs på din arbetsplats?

Det är god arbetsmilj med fina kollegor och bra närmsta chefer.

Vad finns det för utmaningar i ditt arbete?

Det är ett arbete som kräver gott samarbete från alla håll varje dag. Om det inte fungerar så blir det direkt svårare (och inte lika roligt) att jobba så det är alltid en utmaning. En annan utmaning är att hitta sin roll i teamet och förstå vad alla andra professioner gör för att driva vården framåt.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att börja jobba hos er?

Att det är bara att hålla utkik efter tjänster. Jag tycker om att gå till jobbet varje dag.