Infektions­mottagning 2

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 56 23

Telefontider
Mån - Fre 9-15.30 SSK-rådgivning

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 8-16.45

Drop-in tider
Mån - Fre 11-11.30 Stickincidenter

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 33

 Hitta till ingång

På infektionsmottagning 2 utreder och behandlar vi icke akuta infektionssjukdomar och immunbristsjukdomar.

HIV

Du är välkommen till mottagning 2 för att HIV-testa dig. Tänk på att det bör gå 6 veckor från det att du utsatt dig för smittorisk. Att testa sig tidigare kan leda till ett osäkert svar. Du bokar tid hos oss genom telefon. Se kontaktuppgifter ovan.

Pre-expositionsprofylax mot HIV (PrEP)

På infektionsmottagningen tillhandahålls förebyggande behandling, så kallad PrEP för att minska risken för hiv-infektion. Denna behandling sker i samråd med venereologmottagningen. Du som patient kan komma till infektionsmottagningen för behandling efter en bedömning hos venereologmottagningen. Första steget är att du bokar ett besök hos venereologmottagningens kurator. 

Hepatit B och C 

På mottagningen utreder och behandlar vi både Hepatit B och C.

Tuberkulos 

Vi utreder och behandlar också patienter med tuberkulos. Om läkare på vårdcentral eller annan liknande mottagning misstänker en tuberkulosinfektion skickas en remiss till mottagning 2 som bedöms av en infektionsläkare. Om det leder till ett besök kallas man via brev och får då träffa både sjuksköterska och läkare vid besöket.

MRSA-mottagning

På infektionsmottagningen har vi en MRSA-mottagning. Provtagning för MRSA bör i första hand ske på vårdcentraler.

Planerad läkarverksamhet

Mottagning 2 har även planerad läkarverksamhet. Om behandlande läkare tycker att en infektionsspecialist ska konsulteras, kommer läkaren att skicka en remiss till oss. Vår läkare gör en bedömning av remissens information. Denna bedömning kan leda till ett brevsvar till behandlade läkare eller ett besök hos oss. Om det leder till ett besök, kallar vi patienten per brev.

Stickincidenter

Mottagning 2 tar hand om stickincidenter, anmäler och utreder smittskyddsärenden och utför specialbehandlingar. Vi har drop-in för stickincidenter måndag–fredag kl 11.00–11.30. Medtag fullständig faktureringsadress och kostnadsställe när du kommer på besöket.