”På TIVA tillåts man att vara ny”

Cecilia började sin karriär som undersköterska men har alltid vetat att hon vill bli intensivvårdssjuksköterska. För ett år sen blev hon klar med utbildningen och klev på en tjänst som intensivvårdssjuksköterska på TIVA.

Cecilia800.jpg

Hur var det att komma som ny till TIVA?

Jag har fått ett väldigt bra omhändertagande som ny på TIVA. Här tillåts man att vara ny, det är ett öppet klimat och man får ställa frågor. Mina kollegor känner hela tiden av om jag behöver något mer och alla hjälps åt på ett bra sätt.

Hur ser inskolningen ut?

På TIVA får man fem veckors inskolning där man går dubbelt med en handledare. Hela personalgruppen hjälps åt för att introduktionen ska bli så bra som möjligt och när man börjar ta patienter själv får man hela tiden backup från andra. Man kan även få en mentor som finns där som ett stöd under inskolningstiden som man kan stämma av med om det är något man vill lyfta eller fråga om. Jag är väldigt nöjd med min inskolning och kände mig trygg i att det hela tiden fanns någon jag kunde stämma av med.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med jobbet är att det är spännande och utmanande arbetsuppgifter i och med att patienterna är väldigt sjuka. Det är varierat och oförutsägbart. När det är tufft hjälps alla åt och vi har väldigt kul tillsammans.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att söka sig till TIVA?

Kom hit! Jag försöker alltid peppa folk att börja arbeta här. Här har man en otroligt varierad vardag med både akut och planerad verksamhet.