Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

"I början trodde jag bara att det handlade om att sätta kateter - men det visade sig vara så mycket mer än så."

Rose Da Silva800.jpg

Vad är det bästa med att arbeta inom urologi?

Patienterna! Det är en bred patientgrupp, så som medarbetare får du göra mycket olika saker vilket är väldigt givande. Vi jobbar nära patienten och har ett bra samarbete i teamet.

Vilka patienter behandlar ni?

Vi behandlar patienter med till exempel prostacancer, njurcancer, blåscancer och njursten. Dessa patienter kan ofta bli botade ganska snabbt och är ofta väldigt nöjda och tacksamma. Det gör det extra roligt att jobba inom urologi.

Hur kom det sig att du sökte till urologi?

En vän till mig jobbade på urologen berättade att de behövde fler undersköterskor. I början trodde jag bara att det handlade om att sätta kateter - men det visade sig vara så mycket mer än så. Nu har jag jobbat på urologen i över tio år och jag trivs fortfarande väldigt bra.

Varför ska man söka sig till urologi?

Det är att väldigt bra ställe att börja på om man är ny - man får chansen at lära sig väldigt mycket inom många olika områden. Som ny får man en bred och bra grund att stå på inför framtiden.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att söka till urologi?

Tveka inte! Urologen är en väldigt bra sektion med trevliga kollegor. Här ställs du inför nya utmaningar och du kommer få ökad kunskap inom många olika områden. Du är alltid välkommen till oss på urologen!