"Vi botar väldigt många av våra patienter och man känner verkligen att man gör ett viktigt jobb."

Oskar800.jpg

Vad är det bästa med att arbeta inom urologi?

Det bästa är att jag har en väldigt varierad vardag. Det är ett både teoretiskt och praktiskt arbete och dessutom har vi en väldigt varierad patientgrupp. Vi utför många operationer, både stora och små, med alla typer av operationstekniker. Vi botar väldigt många av våra patienter och man känner verkligen att man gör ett viktigt jobb.

Hur kom det sig att du började arbeta inom urologi?

Jag blev utplacerad på urologen och där träffade jag många inspirerande och engagerade människor. Jag blev snabbt delaktig i verksamheten och insåg alla fördelar med specialiteten. Det är ett väldigt trevligt verksamhetsområde med duktiga och engagerade kollegor.

Hur ser framtiden inom urologi ut?

Det känns som en framtidsspecialitet. Det kommer mycket spännande forskning och ny teknik som göra att vi kan bota ännu fler. Vi gör många minimalinvasiva ingrepp så om man är teknikintresserade skulle jag absolut rekommendera att söka sig till urologi. Vi använder mycket teknik, till exempel opererar vi med robot, gör laserbehandlingar och abladerar små tumörer. Tekniken gör att vi kan hjälpa patienten på bästa sätt.

Vad skulle du säga till någon som är intresserad av att söka sig till urologen?

Jag brukar alltid rekommendera andra att söka sig hit. Det är en kul, spännande profession med mycket kirurgi. Här har vi bra balans och bra arbetsmiljö!