"Här kan jag vara med och påverka och jag får gehör för mina idéer."

Jonatan sjuksköterska.

Hur kom det sig att du började jobba på urologen?

Att det blev just urologen var ganska spontant då jag skickade iväg massa jobbansökningar efter examen. Jag gick på arbetsintervjun och helhetsintrycket där efter var mycket gott. Nu har det gått fyra år och jag trivs fortfarande väldigt bra. Är man intresserad av kirurgi och vill ha ett varierat utbud är urologen ett bra ställe att börja på.

Berätta lite om urologen!

På urologen är vardagen väldigt varierad. Man arbetar både pre- och postoperativt, med både liten och stor kirurgi. Vi behandlar givetvis också akuta fall. Eftersom vi är ett litet verksamhetsområde har man många olika arbetsuppgifter vilket bidrar till en bredare kompetens och dynamiska arbetsdagar. Tempot varierar också och man får anpassa sig efter arbetsmängden. Det kan vara hektiskt emellanåt men det gör också att man lär sig hantera stress och att prioritera.

Berätta om introduktionen man får hos urologen.

Introduktionen på urologen är individanpassad och den pågår i 4-7 veckor. Under den tiden får man får gå med både undersköterska och sjuksköterska. Min introduktion var bra inkluderande och jag kände mig nöjd och redo att börja jobba på egen hand när mina introduktionsveckor var över.

Vad är det bästa med att jobba på urologen?

Det roligaste med jobbet vårt varierande patientklientel, både unga och äldre patienter. Patienter hamnar hos med diverse urologiska åkommor och det är härligt att se så många åka hem med mycket mindre besvär. Patienterna mår generellt ganska bra och många blir friska. Personalgruppen är rakt genom fantastisk, yrkeskunnig och med stor mångfald. Dessutom finns det stora möjligheter att vara med och påverka och man får gehör för sina tankar och idéer. Utöver det finns det möjligheter att fördjupa sig i olika ansvarsområden och att gå en mindre urologisk vidareutbildning för sjuksköterskor.