All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Arbeta hos oss inom vårdadministrativ service

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa?

Det kan du få hos oss. Vi är ett specialistsjukhus och är en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Våra lediga tjänster

Alla VAS tjänster är kopplade till samma annons. Där anger du vilka tjänster eller områden du är intresserad av och behöver därför bara skicka in en ansökan. 

VAS 2: Medicinsk sekreterare till reumatologen, 100 %

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och har en passion för att skriva journaler. På reumatologen skriver du både öppen- och slutenvård samt dagjournaler. Vi söker dig som trots hög arbetsbelastning, med glädje och energi har förmågan att fokusera och vara effektiv i ditt arbete. Jobbet innebär arbete med DRG-kodning, göra bokningsunderlag, registrera avancerade telefonbesök samt ansvara för bevakningslistor. Du kommer också så småningom även att handleda studenter.
Vi ser fram emot din ansökan!

VAS 5: Medicinsk sekreterare till reproduktionscentrum, 100 %

Som medicinsk sekreterare på Reproduktionscentrum kommer du att få ett roligt och mycket varierande arbete med daglig patientkontakt. Du sitter på kvinnosjukvården, plan 5, mitt i verksamheten och arbetar tillsammans med en kollega samt vård och labbpersonal. I arbetsuppgifterna ingår tidboksadministration, kalla- och boka patienter, remiss- och posthantering, telefonservice, journaldokumentation, kassahantering med mera. Vi tror att du som söker dig till oss uppskattar variation, hittar lösningar och är inte främmande för att hjälpa till där det behövs. Tjänsten är ett graviditetsvikariat.

VAS 5: Medicinsk sekreterare alternativt administratör till klinisk genetik, 100 %

På klinisk genetik kommer du till en arbetsplats som till både miljö och utförande skiljer sig från många andra sekreterarroller. Verksamheten andas universitetskänsla snarare än sjukhus. Klinisk genetik bedriver forskning och utveckling, där verksamheten består av en laboratoriedel och en mottagningsdel med inriktning: allmängenetik, barngenetik och onkogenetik. För att trivas hos oss behöver du gilla när det händer saker, vara orädd för att prata i telefon med patienter och externa/interna vårdgivare, vara stresstålig och klara av att lösa situationer under press, det skadar inte att ha lite skinn på näsan.

I sekreterarteamet på klinisk genetik jobbar fyra medicinska sekreterare och en administratör. Teamet ansvarar för journalskrivning, kalla och boka patienter, registrera inkommande handlingar, hantera remissflöde och utskick till patienter, fakturering av skickeprover, debitering av fakturor i vårt provsystem, journal- och prosvarsutskrift med mera. Vi har ett rullande schema för gemensamma uppgifter som posthantering- och kassa. Vi ser fram emot att välkomna dig! 

VAS 6: Medicinsk sekreterare till ortopedi 100 %

Inom VAS 6 servar vi verksamhetsområdet ortopedi och handkirurgi. Nu söker vi medicinska sekreterare till sektioner inom ortopedi. Om du vill ha variation, är flexibel, gillar utveckling och kvalitet tror vi att du kommer att trivas hos oss. Arbetsuppgifterna består av journaldokumentation, bokningsunderlag, remisshantering, tidboksadministration, kalla och boka patienter, patientkontakt via telefon, bevakning av väntelistor, hantering av besökslistor och faktureringsöversikt, DRG-gruppering.

VAS 7: Medicinsk sekreterare till sektionen för onkologisk endokrinologi, 100 %

Sektionen för onkologisk endokrinologi har både öppen- och slutenvårdsverksamhet. Här utreds och behandlas patienter med endokrina tumörer. Som medicinsk sekreterare är du en viktig del i arbetsteamet och har en betydelsefull roll i verksamheten.

Som person är du positiv, flexibel och ansvarstagande. Du ansvarar för de dagliga och löpande administrativa uppgifterna såsom diktatutskrifter, fakturering, remisshantering med mera. Sektionen för onkologisk endokrinologi tar även emot patienter från utlandet, därför ser vi gärna att du som söker har goda kunskaper i det engelska språket. Välkommen med din ansökan!

VAS 9: Medicinsk sekreterare neurokirurgi, 100 %

Som medicinsk sekreterare i neurokirurggruppen har du varierande arbetsuppgifter, du är en viktig del i ett team där dagarna är allt annat än långtråkiga. Vi tror att du som söker är positiv, driven, lösningsorienterad, flexibel och noggrann.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat journalskrivning, remisshantering, diagnoskodning, boka/kalla patienter samt telefonservice. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst och ett vikariat.

VAS 9: Neurologmottagning, 100 %

Sekreterargruppen på neurologmottagningen är en grupp i förändring. Teamet står inför en nystart och vi behöver fler kollegor. Är du en medicinsk sekreterare som uppskattar ett högt tempo samt variation av arbetsuppgifter? Känner du dig dessutom lockad av att tillhöra en grupp som befinner sig i en fas av förbättringsarbete? Sök i så fall till oss!

I arbetsuppgifterna ingår journaldokumentation, DRG-kodning, remiss- och posthantering, tidboksarbete, boka och kalla patienter, telefonservice med mera. Vi söker två medicinska sekreterare där vi erbjuder en tillsvidaretjänst och ett graviditetsvikariat.

Vill du söka någon av våra lediga tjänster? 

 Ange i annonsen vilket eller vilka områden du är intresserad av. 

 Klicka här för att komma till annonsen

Se filmen om hur det är att arbeta som medicinsk sekreterare

Kontakta oss

Caroline Eriksson Berlin
Vårdadministrativ chef
073-866 51 64, 018-611 13 97

Karin Söderlund
HR-partner
018-611 61 31
karin.soderlund@akademiska.se

Postadress:
Akademiska sjukhuset
HR-avdelningen
751 85 Uppsala