Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Arbeta hos oss inom vårdadministrativ service

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa?

Det kan du få hos oss. Vi är ett specialistsjukhus och är en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Våra lediga tjänster

Vill du jobba hos oss? Välkommen att kontakta personen som står som kontaktperson för respektive tjänst!

Medicinsk sekreterare på blod- och tumörsjukdomar för onkologi med inriktning brachyterapi

Vi söker en utbildad medicinsk sekreterare för en tjänst till brachyterapiavdelningen, som är en del av stråbehandlingsavdelningen. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att kalla patienter för olika behandlingar och sambokning med andra avdelningar. Man har ett tätt samarbete med de andra yrkeskategorierna i verksamheten. Viss telefonkontakt med patienter kan förekomma. I uppdraget ingår även en del journalföring med diktatutskrifter och tillhörande diagnosklassificering.

Som person behöver du vara organiserad och kunna arbeta självständigt. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar. Provanställning kan komma att tillämpas. Välkommen med din ansökan!

Tillsvidare, 100 % tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Annki Ingvarsdotter, 018-611 98 78, annki.ingvarsdotter@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till plastikkirurgmottagningen

Ditt uppdrag består av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar.  Du arbetar även med fakturering och bevakningslistor. Som person är du positiv, noggrann och självständig.
Du ska kunna skriva både öppen- och slutenvård. Viktigt är goda diagnosklassificeringskunskaper då tjänsten innefattar avancerad diagnoskodning.

Tillsvidare 50 %, tillträde enligt överenskommelse. 
Rekryterande chef: Lisa-Elinor Wettervik, 018-617 35 41,
lisa-elinor.wettervik@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till neurologen

Ditt uppdrag kommer att främst bestå av journaldokumentation, främst inom slutenvård, tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177/telefon, kalla och boka patienter samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du arbetar i ett team med andra medicinska sekreterare, läkare, sköterskor och övrig vårdpersonal. 

Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet, högt tempo och snabba vändningar. Du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning 100%, tillträde enligt överenskommelse. Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till ögonsjukdomar

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar och planeringar, remisshantering, posthantering samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning 75%, tillträde enligt överenskommelse. Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till endokrinmottagningen

Som medicinsk sekreterare inom endokrin så består uppdragen av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, posthantering samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter.

Du är flexibel, skicklig och har ett stort intresse för att lära nytt och utvecklas. Du tycker om varierande arbetsuppgifter och har lätt att ställa om vid snabba förändringar i dagliga arbetet.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket innebär att vi stöttar andra områden i VAS vid behov. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar.

Vikariat april–31 augusti med eventuell möjlighet till förlängning, 75 % tjänst med tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Maria Stuxgren, 018-611 05 95 maria.stuxgren@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till kirurgmottagningen

I teamet på kirurgmottagningen arbetar nio personer. I arbetsuppgifterna ingår i huvudsak journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar,  posthantering med mera.    

Vi söker dig som tycker om att fokusera på skrivarbetet och trivs när det är mycket att göra. Du kommer att sitta tillsammans med kollegor på kirurgmottagningen.

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100% från 1 augusti 2024 och 8 månader framåt med eventuell förlängning. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag-fredag.

Rekryterande chef: Monica Truedsson

Kontaktuppgifter: 018-611 57 39 monica.truedsson@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till psykosmottagning B

Som medicinsk sekreterare består uppdragen utav journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, bokning samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Även receptionsarbete och telefonservice.

Du är flexibel, skicklig och har ett stort intresse för att lära nytt och utveckla. Du tycker om varierande arbetsuppgifter och har lätt att ställa om vid snabba förändringar i dagliga arbetet.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket innebär att vi stöttar andra områden i VAS vid behov. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar. Vi kan tillämpa provanställning.

Tillsvidareanställning 100 %, tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande. 

Rekryterande chef: Jennie Saxborg, 018-611 53 85 
jennie.saxborg@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till neurologen, verksamhetsområde neuro

Ditt uppdrag kommer att främst bestå av journaldokumentation, tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177/telefon, kalla och boka patienter samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. 

Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet, högt tempo och snabba vändningar. Du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård.

Vikariat 100% (omgående – december 2024), tillträde enligt överenskommelse. Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till kirurgmottagningen

I teamet på kirurgmottagningen arbetar nio personer. Arbetsuppgifterna har stor bredd; journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, kalla/boka, schemaläggning, telefonservice, fakturering med mera.    

Vi behöver dig som tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och trivs när det är mycket att göra. Du kommer att sitta på kirurgmottagningen tillsammans med kollegor och övrig personal på mottagningen.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, måndag–fredag. Vi kan tillämpa provanställning.

Rekryterande chef: Monica Truedsson, 018-611 57 39 monica.truedsson@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till hjärt- och lungmedicin, hjärtmottagningen

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av journaldokumentation, främst för öppenvården med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. Viss journalföring inom dagsjukvård och slutenvård förekommer också. Förekomst av viss remisshantering, fakturering samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Vi fördelar arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar.

Vikariat 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning i VAS, 100 % tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Marianne Söderblom
Telefon: 018 -611 17 09 marianne.soderblom@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till neurokirurgen

Ditt uppdrag kommer främst att bestå av journaldokumentation, med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177/telefon, kalla och boka patienter samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. 

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom vårdadministrativ service.

Vikariat 100% (april 2024 – maj 2025) , tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Har du frågor?

Kontakta Brita Kango, vårdadministrativ chef
brita.kango@akademiska.se 

eller

Caroline Eriksson Berlin, vårdadministrativ chef caroline.eriksson.berlin@akademiska.se

Kontakta oss

Brita Kango
Vårdadministrativ chef
073-866 51 64, 018-611 13 97

Caroline Eriksson Berlin
Vårdadministrativ chef
018-612 23 97

Sofie Falk
HR-partner
018-617 40 96
sofie.falk@regionuppsala.se

Postadress:
Akademiska sjukhuset
HR-avdelningen
751 85 Uppsala