Arbeta hos oss inom vårdadministrativ service

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa?

Det kan du få hos oss. Vi är ett specialistsjukhus och är en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Våra lediga tjänster

Är du intresserad av någon av våra tjänster så kontakta gärna någon av oss som står som kontaktpersoner för respektive tjänst.

Medicinsk sekreterare till thoraxkirurgen 

Thoraxkirurgen är en akutvårdsavdelning med högt tempo och snabb handläggning. Arbetet innebär ett nära samarbete med läkare, sköterskor på avdelningen, det är mycket viktigt att vara stresstålig, ge god service på plats och i telefon. Vidare ingår journalskrivning, inskrivningar, daganteckningar, operationer, epikriser med tillhörande DRG-klassificering, fakturering, remisshantering samt arbete med ronder.

100 % tillsvidare. För mer information kontakta gruppchef Monica Truedsson 070-611 52 81. monica.truedsson@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till Klinisk neurofysiologi

Ett omväxlande sekreterararbete på en mycket trevlig arbetsplats!

Här är sekreterarna en del av verksamhetens team med läkare, biomedicinska analytiker, ingenjör och bokningsassistent. Vi har även nära kontakt med personalen på våra avtalade neurofysiologika laboratorium i Falun, Eskilstuna, Västerås och Gävle.

Arbetsuppgifterna består av att hantera remissflöden och skriva utlåtanden i vårt remiss- och svarssystem men även till stor del andra arbetsuppgifter, såsom rondförberedelser, fakturering, inköp, telefonservice, scanning, funktionsbrevlåda, systemtester, mm. Vi arbetar i många olika datorsystem och i nära samarbete med övrig personal.

Vi stöttar även upp andra enheter i VAS och det finns möjlighet att på distans 1—2 dagar i veckan få skriva i Cosmic.

Om du gillar teknik och problemlösning samt att arbeta i team kommer du att trivas som fisken i vattnet hos oss.  Klickar det till när du läser denna annons, så tveka inte utan sök!

Tillsvidare, 100 %.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50. viktoria.viklund@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till plastikkirurgen

Arbetsuppgifter: Administrativa uppgifter såsom journaldokumentation inom både öppen- och slutenvård med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering samt anda vanligt förekommande arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50,
viktoria.viklund@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till psykiatrin - affektiva mottagningen

Arbetsuppgifterna består av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, fakturering och bevakningslistor. Arbete i reception med medföljande arbetsuppgifter kan komma att ingå i arbetet till viss del. Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. 

Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Linnea Molla 018-617 18 56
linnea.molla@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till ortopedi och handkirurgi

Nu behöver vi tillskott av en duktig sekreterare och det ger dig chansen att få komma till oss! Gillar du variation och är noggrann, snabb, flexibel och självständig ska du inte tveka att söka.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar och planeringar, remisshantering, telefonservice, posthantering samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom VAS.

100 %, tillsvidaretjänst.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50
viktoria.viklund@akademiska.se

Medicinsk sekreterare på blod- och tumörsjukdomar för onkologi med uppdrag att boka och kalla patienter

Vi söker en utbildad medicinsk sekreterare för en tjänst att boka och kalla patienter. Arbetsuppgifterna innefattar, utöver att boka och kalla patienter med ett nära samarbete med sjuksköterskor och läkare. Arbetsuppgifterna innefattar att boka och kalla patienter, delta vid remissgenomgång och rond, hantera ärenden i 1177 och callguide, SVF, det administrativa kring läkarnas mottagningar samt kontakt med patienter telefonledes. 

Som person behöver du vara organiserad och kunna arbeta självständigt. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar. Provanställning kan komma att tillämpas.

Tillsvidare, 100 % tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Annki Ingvarsdotter, 018-611 98 78, annki.ingvarsdotter@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till njurmottagningen

Arbetsuppgifterna består av journaldokumentation öppenvård, det ingår även att skriva till två dialysavdelningar. Arbete med fakturering, olika bevakningslistor, skanning och posthantering.

Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare och har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande.

Tillsvidare 100%, tillträde 3 januari 2023
Rekryterande chef  Marianne Söderblom, Tel: 070-611 17 09,
marianne.soderblom@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till ortopedavdelning 70 A

Med ansvar för slutenvård kommer ditt uppdrag främst bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering samt anda vanligt förekommande arbetsuppgifter. Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet, högt tempo och snabba vändningar. Du trivs att sitta i verksamheten med allt det innebär, du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50,
viktoria.viklund@akademiska.se

En medicinsk sekreterare till ögonsjukdomar

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar och planeringar, remisshantering, telefonservice, posthantering samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom område 2.

Vikariat från april 2023 till och med augusti 2024.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50,
viktoria.viklund@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till barn och ungdomspsykiatri

Ditt uppdrag består av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. Fakturering, bevakningslistor.
Du som söker är utbildad medicinsk sekreterare. Erfarenhet av diagnosklassificering och kunskaper i vårt journalsystem Cosmic är meriterande. 
Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. 

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Linnea Molla 018-617 18 56
linnea.molla@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till akutmottagningen

Som medicinsk sekreterare hos oss är arbetsuppgifterna varierande och innefattar bland annat journaladministration, remisshantering, diagnosklassificering, fakturering och telefonservice. En unik arbetsuppgift hos oss är att vi deltar som stabsekreterare när sjukhuset går upp i lokalt stabsläge. Från och med hösten 2022 kommer vi även att gå på larm i akutrummen för att avlasta sjuksköterskor med dokumentation. Vi stöttar flertalet olika verksamhetsområden, framförallt medicin, kirurgi, ortopedi och infektionssjukdomar. 

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100%. Arbetstiderna för tjänsten är förlagda till dag/kväll och man är schemalagd att arbeta var tredje helg. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Linnéa Rosvold, 018-617 10 85, linnea.rosvold@akademiska.se 

En medicinsk sekreterare till öron-, näs- och halssjukdomar

Med ansvar för öppen- och slutenvård kommer ditt uppdrag främst bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering samt anda vanligt förekommande arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Tillsvidaretjänst 100%.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50,
viktoria.viklund@akademiska.se

Har du frågor?

Kontakta Brita Kango, vårdadministrativ chef
brita.kango@akademiska.se 

eller

Caroline Eriksson Berlin, vårdadministrativ chef caroline.eriksson.berlin@akademiska.se

Se filmen om hur det är att arbeta som medicinsk sekreterare

Kontakta oss

Brita Kango
Vårdadministrativ chef
073-866 51 64, 018-611 13 97

Karin Söderlund
HR-partner
018-611 61 31
karin.soderlund@akademiska.se

Postadress:
Akademiska sjukhuset
HR-avdelningen
751 85 Uppsala