Arbeta hos oss inom vårdadministrativ service

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa?

Det kan du få hos oss. Vi är ett specialistsjukhus och är en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Våra lediga tjänster

Är du intresserad av någon av våra tjänster så kontakta gärna någon av oss som står som kontaktpersoner för respektive tjänst.

Bokningsansvarig till skuldra-knäenheten, ortopedi och handkirurgi

Nu söker vi en person som uppskattar variation, högt tempo och snabba vändningar i arbetet. Du är en person som kan hålla många bollar i luften. Du är flexibel, positiv och lösningsorienterad. Du kan hantera snabba förändringar och är stresstålig. 

Arbetsuppgifter: Boka och kalla patienter, hantering och bevakning av väntelistan, remisshantering, tolkbokningar, ACE, 1177, telefonservice. När utrymme finns även diktatskrivning samt andra administrativa arbetsuppgifter.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom VAS. Vi erbjuder en 100 % tillsvidaretjänst.

Rekryterande chef: Monica Truedsson, 018-611 52 81, monica.truedsson@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till beroende- och neuropsykiatrin

Ditt uppdrag består av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. Du gör bokningsunderlag och kallar patienter till läkarbesök och andra vårdkontakter. Du arbetar även med fakturering och bevakningslistor. Posthantering. 

Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet och trivs att arbeta i ett team med övrig vårdpersonal.

Du arbetar i ett team med andra medicinska sekreterare, läkare och övrig vårdpersonal. 

Provanställning om 6 månader kan komma att tillämpas. 

Tillsvidare 100 %, tillträde enligt överenskommelse. 
Rekryterande chef: Jennie Saxborg, 018-611 53 85,
jennie.saxborg@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Nu behöver vi tillskott av en duktig medicinsk sekreterare och det ger dig chansen att få komma till oss!

Gillar du variation och är noggrann, snabb, flexibel och självständig, tycker om att vara ”spindeln i nätet” ska du inte tveka att söka. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar, diagnoskodning. Administration kring olika typer av tvångsvård, remisshantering och fakturering. Vi arbetar i nära samarbete med slutenvårdsavdelningarna inom psykiatrin.

På akutmottagningen arbetar 6 medicinska sekreterare på varierade arbetstider på rullande schema, dag och kväll, du arbetar två av fem helger.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse
Rekryterande chef: Jennie Saxborg 018-611 53 85
jennie.saxborg@akademiska.se

Medicinsk sekreterare på blod- och tumörsjukdomar för onkologisk endokrinologi

Vi söker en utbildad medicinsk sekreterare till onkologisk endokrinologi. Arbetsuppgifterna består av journaldokumentation för både öppen- och slutenvård med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. En stor del av patienterna kommer från andra delar av Sverige och man har ett tajt samarbete med andra regioner och då en viss del av patienterna kommer från andra länder har man även har ett nära samarbete med Uppsala Care.

Som person tycker du om att ha mycket omkring dig och att organisera. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Välkommen med din ansökan!

Tillsvidare, 100 % tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Annki Ingvarsdotter

Telefon: 018-611 98 78, annki.ingvarsdotter@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare på blod- och tumörsjukdomar för dagvårdsavdelning för onkologi, strålavdelningen samt onkologisk behandlingsavdelning

Arbetsuppgifterna består främst av journaldokumentation för dagvårdsavdelningen för onkologi, med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. Du hjälper även kollegor att skriva diktatutskrifter för strålavdelningen, onkologiska behandlingsavdelningen (OBA) samt onkologavdelningen 101 B. Viss remisshantering, fakturering samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter kan förekomma. Vi fördelar arbetet på våra dagliga styrningar, vilket även kan innebära att stötta andra områden i VAS. Provanställning kan komma att tillämpas. Välkommen med din ansökan!

Tillsvidare, 100 % tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Annki Ingvarsdotter

Telefon: 018-611 98 78, annki.ingvarsdotter@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till Hjärt- och lungmedicin, hjärtmottagningen

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av journaldokumentation, främst för öppenvården med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. Viss journalföring inom dagsjukvård och slutenvård förekommer också. Förekomst av viss remisshantering, fakturering samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Vi fördelar arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, vardagar.

Vikariat 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning i VAS, 100 % tillträde enligt överenskommelse. Tillsättning sker löpande.

Rekryterande chef: Marianne Söderblom
Telefon: 018 -611 17 09 marianne.soderblom@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till kvinnosjukvården

Du som söker till oss gillar variation och är noggrann, flexibel och självständig. Som medicinsk sekreterare inom kvinnosjukvården kommer ditt uppdrag främst att bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177, kalla och boka patienter, receptionsarbete samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du har god förmåga att prioritera i ditt arbete och ser möjligheten till att stötta andra områden i VAS som positivt. Du trivs med att ta eget ansvar och men även att arbeta i team.

Vi har för närvarande 2 tjänster lediga där vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Sabina Stenius, 018-617 51 79, sabina.stenius@akademiska.se

Två medicinska sekreterare till neurologen, verksamhetsområde neuro

Ditt uppdrag kommer att bestå av journaldokumentation, med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177/telefon, kalla och boka patienter samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. 

Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet, högt tempo och snabba vändningar. Du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse.

Vikariat september 2023 – december 2024.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till internmedicin (30 C och 30 E)

Till akutsjukvårdsavdelning 30 C och medicinavdelning 30 E söker vi nu medicinska sekreterare! Som medicinsk sekreterare inom verksamhetsområde akutsjukvård och internmedicin kommer ditt uppdrag främst att bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård. Du har god förmåga att prioritera i ditt arbete och ser möjligheten till att stötta andra områden i VAS som positiv. Du trivs med att ta eget ansvar och men även att arbeta i team. Du som söker till oss gillar variation och är noggrann, flexibel och självständig.

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på 100% med tillträde hösten 2023. Arbetstiderna är förlagda till dagtid, måndag-fredag. Provanställning kan komma att tillämpas.

Rekryterande chef: Linnéa Rosvold, 018-617 10 85, linnea.rosvold@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till neurokirurgen

Ditt uppdrag kommer främst att bestå av journaldokumentation, med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering, 1177/telefon, kalla och boka patienter samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. 

Som person är du flexibel, positiv, noggrann och självständig. Du uppskattar variation i arbetet, högt tempo och snabba vändningar. Du ser det som en självklarhet att lära dig de administrativa rutinerna kring både öppen- och slutenvård.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till ortopeden

Nu behöver vi tillskott av en duktig sekreterare och det ger dig chansen att få komma till oss!

Gillar du variation och är noggrann, snabb, flexibel och självständig ska du inte tveka att söka. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar och planeringar, remisshantering, telefonservice, posthantering samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter.

Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom VAS. Vi erbjuder en 100 % tillsvidaretjänst.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50, viktoria.viklund@akademiska.se 

En medicinsk sekreterare till ögonsjukdomar

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av diktatutskrifter med efterföljande registreringar och planeringar, remisshantering, telefonservice, posthantering samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden inom område 2.

Vikariat från april 2023 till och med augusti 2024.
Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50,
viktoria.viklund@akademiska.se

Har du frågor?

Kontakta Brita Kango, vårdadministrativ chef
brita.kango@akademiska.se 

eller

Caroline Eriksson Berlin, vårdadministrativ chef caroline.eriksson.berlin@akademiska.se

Se filmen om hur det är att arbeta som medicinsk sekreterare

Kontakta oss

Brita Kango
Vårdadministrativ chef
073-866 51 64, 018-611 13 97

Caroline Eriksson Berlin
Vårdadministrativ chef
018-612 23 97

Ben Rayat
HR-partner
018-617 08 09
ben.rayat@regionuppsala.se

Postadress:
Akademiska sjukhuset
HR-avdelningen
751 85 Uppsala