Arbeta hos oss inom vårdadministrativ service

Vill du möta utmaningar, ha varierande arbetsuppgifter och få möjligheten att växa?

Det kan du få hos oss. Vi är ett specialistsjukhus och är en arbetsplats där vi tror på att ditt engagemang och din kunskap skapar ett bättre liv. Du är viktig. Inte bara för våra patienter, utan också för oss och vår framtid.

Våra lediga tjänster

  • Om du vill söka någon av våra tjänster, kontakta någon av nedanstående chefer

Medicinsk sekreterare till Ortopedi och handkirurgi 100 %, tillsvidaretjänst

Nu söker vi en person som uppskattar variation, högt tempo och snabba vändningar i arbetet. Du är en person som kan hålla många bollar i luften. Du är flexibel, positiv och lösningsorienterad. Du kan hantera snabba förändringar och är stresstålig. 

Arbetsuppgifter: Boka och kalla patienter, hantering och bevakning av väntelistan, remisshantering, tolkbokningar, diktatskrivning samt andra för en medicinsk sekreterare vanligt förekommande administrativa arbetsuppgifter.

Vill du veta mer? Kontakta Viktoria Viklund, gruppchef, 018-611 28 50.

Medicinsk sekreterare med intresse för slutenvård sökes till VAS 1C, mag-tarmavdelning 100B2 och dagsjukvård gastroenterologi

Arbetsuppgifter: Ditt uppdrag kommer främst att bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, fakturering och bevakningslistor samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom slutenvården.

Tillsvidare 100 %, tillträde enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer? Kontakta Marianne Söderblom, gruppchef, 070-611 17 09.

Semestervikarie till psykiatrins heldygnsvård och öppenvård (medicinska sekreterare)

Som medicinsk sekreterare hos oss är arbetsuppgifterna varierande och innefattar bland annat journaladministration, remisshantering, diagnosklassificering, fakturering och telefonservice. Vi arbetar nära vårdteamet med patienten i centrum. Under sommaren behöver vi förstärka upp och söker nu semestervikarier både till heldygnsvården och öppenvården inom psykiatrin. Vi har verksamhet både på akademiska sjukhuset och ute i länet.

Vi erbjuder ett semestervikariat mellan vecka 26 och 33. Man behöver kunna gå dubbelt för upplärning innan start.

Vill du veta mer? Kontakta gruppchef Evelina Thorzelius 018-617 37 44 eller via evelina.thorzelius@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till klinisk neurofysiologi och neurologi

Vi erbjuder en delad tjänst inom områdena klinisk neurofysiologi och neurologi. Du kommer arbeta som medicinsk sekreterare med delat uppdrag, uppdraget regleras vid daglig styrning.

Arbetsuppgifter: Inom området klinisk neurofysiologi dokumenterar du remissvar i vårt remiss- och svarssystem och utför andra administrativa uppgifter såsom bland annat fakturering, rondförberedelser, statistik och beställningar. Journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar. exempelvis journaldokumentation med tillhörande registreringar och planeringar, diagnoskodning och remisshantering.

Tillsvidare, 100% tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Marie Hammarström 018-617 50 28, marie.hammarstrom@akademiska.se

Medicinska sekreterare till neurokirurgen

Arbetsuppgifter: Journaldokumentation inom öppen- och slutenvård med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, kalla och boka, remisshantering, fakturering samt andra vanligt förekommande arbetsuppgifter. Arbetet fördelas genom daglig styrning, vilket kan innebära att vi stöttar andra områden inom VAS.

Tillsvidare, 100% tillträde enligt överenskommelse.
Rekryterande chef: Marie Hammarström 018-617 50 28
marie.hammarstrom@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till akutmottagningen

Som medicinsk sekreterare hos oss är arbetsuppgifterna varierande och innefattar bland annat journaladministration, remisshantering, diagnosklassificering, fakturering och telefonservice. En unik arbetsuppgift hos oss är att vi deltar som stabsekreterare när sjukhuset går upp i lokalt stabsläge. Från och med hösten 2022 kommer vi även att gå på larm i akutrummen för att avlasta sjuksköterskor med dokumentation. Vi stöttar flertalet olika verksamhetsområden, framförallt medicin, kirurgi, ortopedi och infektionssjukdomar. 

Vi erbjuder ett föräldravikariat på 100%. Arbetstiderna för tjänsten är förlagda till dag/kväll och man är schemalagd att arbeta var tredje helg. Provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Linnéa Rosvold, 018-617 10 85, linnea.rosvold@akademiska.se 

Medicinsk sekreterare till akutmottagningen för vuxenpsykiatri

Arbetsuppgifter: Administrativa uppgifter såsom journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning, administration av olika typer av tvångsvård, remisshantering och kassaregistreringar samt fakturering.

Varierade arbetstider på rullande schema, dag och kväll, du arbetar två av fem helger.

Tillsvidare 100%, tillträde enligt överenskommelse 
Rekryterande chef: Evelina Thorzelius 018-617 37 44
evelina.thorzelius@akademiska.se

Medicinsk sekreterare till öron-, näs- och halssjukdomar

Med ansvar för öppen- och slutenvård kommer ditt uppdrag främst bestå av journaldokumentation med tillhörande diagnoskodning och efterföljande registreringar, remisshantering, fakturering samt anda vanligt förekommande arbetsuppgifter. Inom teamet fördelar vi arbetet på våra dagliga styrningar, vilket kan innebära att stötta andra områden i VAS.

Tillsvidare 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Rekryterande chef: Viktoria Viklund, 018-611 28 50 viktoria.viklund@akademiska.se

Har du frågor?

Kontakta Brita Kango, vårdadministrativ chef
brita.kango@akademiska.se 

Se filmen om hur det är att arbeta som medicinsk sekreterare

Kontakta oss

Brita Kango
Vårdadministrativ chef
073-866 51 64, 018-611 13 97

Karin Söderlund
HR-partner
018-611 61 31
karin.soderlund@akademiska.se

Postadress:
Akademiska sjukhuset
HR-avdelningen
751 85 Uppsala