Reumatologmottagningen för barn och ungdom

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka till eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0186115742

Telefontider
Mån - tor 8-16 Telefonsvarare
Fredagar 8-15 Telefonsvarare

Öppettider

Öppettider
Mån - tor 8-16
Fredagar 8-15

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95/96

 Hitta till ingång

Vi arbetar med barn och ungdomar som har inflammatoriska ledsjukdomar och andra inflammatoriska tillstånd. Beroende på vilka besvär ditt barn har kommer ni att komma i kontakt med olika medlemmar av teamet.

Du kan alltid kontakta oss per telefon. Lämna meddelande på telefonsvarare om du upplever att du blir sämre eller funderar över någonting. Vi strävar efter att ha korta väntetider till vår mottagning. Detta uppnår vi genom att ha glesa återbesök och istället försöker ta emot dig när du bäst behöver det.

I Sverige insjuknar ca 200 barn per år i barnreumatism. Sjukdomens namn är juvenil idiopatisk artrit (JIA). Den är dubbelt så vanlig hos flickor som hos pojkar. Orsaken till barnreumatism är fortfarande okänd, därför saknas också en behandling som kan bota sjukdomen. De flesta patienter är av med sin sjukdom eller mår bra med behandling när de når vuxen ålder.