All planerad slutenvård och planerade operationer ställs in under tisdagen och onsdagen. Berörda patienter kontaktas. Har du ej blivit kontaktad av oss är du välkommen till ditt vårdbesök. Läs mer här.

Är du student? Sommarjobba hos oss!

Studerar du till ett vårdyrke? Vill du sommarjobba hos oss under din studietid? Ett sommarvikariat hos oss kan ge dig erfarenheter och ett kontaktnät inför ditt kommande yrkesliv. Här hittar du information om vilka tjänster du är behörig att söka. Välkommen till oss i sommar!

Är du...

Gymnasiestudent?

För de flesta av våra tjänster ska du ha fyllt 18 år eftersom många av våra arbetsuppgifter kan vara fysiskt krävande samt att vi bedriver verksamhet dygnet runt (enligt Arbetsmiljölagen). Du som går på gymnasiet, är 16–20 år och är skriven i Uppsala län, kan söka sommarjobb inom Region Uppsala. Ansökan öppnar i februari 2019 och du hittar mer information på Region Uppsalas hemsida.

Färdigutbildad inom ett vårdyrke?

Då är du välkommen att söka någon av våra lediga tillsvidaretjänster eller vikariat som du hittar här. Om du vill titta bland alla vikariat som gäller under sommaren 2019 kan du skriva in ordet sommar i sökfältet så hittar du lättare dessa annonser.

Sjuksköterskestudent? 

Efter termin tre kan det vara möjligt att vikariera som undersköterska. Det viktiga är att man examinerats i omvårdnadskursen och lärt sig undersköterskeuppgifter såsom blodtrycksmätning, blodprovstagning och att sätta en kateter. Individuella bedömningar görs beroende på verksamhetens krav.

Läkarstudent? 

Efter termin sex på läkarutbildningen kan det vara möjligt att börja arbeta som undersköterska.

För att kunna arbeta som underläkare, ej legitimerad ska man vara klar med termin nio. Individuella bedömningar görs beroende på verksamhetens krav och vanligtvis behöver du ha fullgjort studierna inom det verksamhetsområde som du avser att jobba inom. Det innebär att om man har kirurgi som huvudområde – vilket man läser under termin 6 – kan man jobba som underläkare inom kirurgi efter termin nio. Har man pediatrik som huvudområde – vilket man läser i termin tio till elva – kan man jobba som underläkare inom pediatrik efter termin tio till elva.

Biomedicinsk analytikerstudent?

Efter termin fyra på biomedicinska analytikerprogrammet är det möjligt att börja arbeta på något av Akademiska sjukhusets laboratorier. Som vikarie arbetar man självständigt med vanligt förekommande laboratoriearbete på de respektive avdelningarna och får möjlighet att skaffa en god förståelse och erfarenhet inom yrket.

Röntgensjuksköterska?

Efter termin fyra på röntgensjuksköterskeprogrammet är det möjligt att vikariera som undersköterska vid Bild- och funktionsmedicinskt centrum, röntgen. Arbetsuppgifterna innebär att du arbetar i team med röntgensjuksköterskan och utför olika förekommande arbetsuppgifter på avdelningen. Helg- och kvällstjänstgöring ingår i schemat. Bild- och funktionsmedicinskt centrum (BFC) består av flera avdelningar indelade på olika organområden. Ett sommarvikariat hos oss ger dig en inblick i din kommande yrkesroll och en bra erfarenhet!

Vill du auskultera?

Självklart vill vi även uppmuntra auskultation. Kontakta chefen för den avdelningen du är intresserad av att besöka.

Du hittar samtliga verksamhetsområden här.

Hur är det att jobba hos oss?

Här berättar några av våra medarbetare om hur det är att jobba på Akademiska.

Bli en del av en spännande arbetsplats

Så är det att jobba som operationssjuksköterska på Akademiska.

Bli en del av en spännande arbetsplats

Mer än bara ett jobb

Jobba med oss på infektion!

Mer än bara ett jobb

Jobba med de allra minsta

På intensivvårdsavdelningen för nyfödda finns de minsta patienterna.

Jobba med de allra minsta

Arbeta på hjärtintensiven

Hjärtavdelning 50F och Hjärtintensivvårdsavdelning 50G är två kardiologavdelningar.

Arbeta på hjärtintensiven

På Thorax

På thorax arbetar vi med avancerad vård. Här kan du utvecklas under ett helt yrkesliv.

På Thorax

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri

På akutmottagningen för vuxenpsykiatri arbetar vi för att hjälpa människor i livets alla skeden.

Akutmottagningen för vuxenpsykiatri