Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

På thorax utvecklas du genom ett helt yrkesliv

Personalen på thorax håller om varandra i korridoren
På thorax utvecklas du genom ett helt arbetsliv

Om oss

På thorax arbetar vi med avancerad vård. Visste du att vi var en av de första klinikerna i landet som utförde hjärtoperationer med hjärt-lungmaskin? Det är ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete som har lett fram till den högeffektiva verksamhet vi har i dag.

Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång. Eftersom arbetet är så pass avancerat får man räkna med att det kommer ta tid att lära sig jobbet, men det är också det som gör det stimulerande. Vi fortsätter hela tiden att utvecklas och lära oss nya saker.

Personalen berättar

Vill du arbeta hos oss?

Kontakta oss

Kontakta oss gärna så berättar vi mer!

Patrik Wallnor Fundin, avdelningschef thoraxintensivvårdsavdelning (TIVA) 50 B
070–611 27 08

Maria Holwaster, avdelningschef thoraxkirurgavdelning 50 D
018–611 40 82

Camilla Eriksson, avdelningschef thoraxoperation
018–612 26 85

Se filmen om att jobba på thorax

På thorax jobbar vi med avancerad vård. Här kan du utvecklas under ett helt yrkesliv.

På thorax jobbar vi med avancerad vård. Här kan du utvecklas under ett helt yrkesliv.

Mer om oss

När du börjar din anställning inom thorax kommer du att under en arbetsdag få vara på våra olika enheter. Det gör att du får förståelse för hur allt fungerar och det blir enkelt att se din egen del i helheten. Oavsett om du jobbar på thoraxoperation eller vid vår intensivvårdsavdelning kommer du att få en ordentlig inskolning. Inom våra verksamheter finns många erfarna kollegor som kommer ge dig ett bra stöd. Vi har ett gott samarbete, vi månar om varandra och tillsammans arbetar vi för att göra vården så effektiv och säker som möjligt för våra patienter.

Lite kort om våra olika enheter

thoraxoperation bedrivs all typ av konventionell hjärt- och thoraxkirurgi samt mekaniska understöd för hjärt- och lungsviktspatienter. Patienter som har opererats på thoraxoperation väcks vanligtvis upp på thoraxintensiven.

Thoraxintensiven (TIVA) är en högteknologisk specialistavdelning för svårt sjuka hjärt- och lungpatienter som kräver noggrann övervakning. Här ges avancerad behandling och omvårdnad efter patientens thoraxkirurgi och det finns tolv vårdplatser. Det kan bland annat innebära behandlingar med ECMO eller mekanisk hjärtpump. Patienter som vårdas här kan ha svårt att minnas sin vårdtid och därför brukar vi skriva en dagbok till patienten, med berättelser om vad som hänt och vilken vård patienten har fått.

Om man är specialistsjuksköterska inom både anestesi och intensivvård finns det möjlighet att arbeta både på thoraxoperation och TIVA genom rotation. På thorax har vi också vår thoraxkirurgiska avdelning där vi arbetar med pre- och postoperativ vård av patienter som ska eller har opererats.

Om du är intresserad av att bli en del av vår fantastiska verksamhet är du välkommen att söka till oss. Har du frågor eller bara vill veta mer innan du bestämmer dig? Varmt välkommen att kontakta någon av våra avdelningschefer!