Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig
Tillbaka

Specialistläkare till Akademiska barnsjukhuset

Referensnummer AS551/2024
Sista ansökan 2024-05-20
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


Sektionen för barnkirurgi vid Akademiska sjukhuset diagnosticerar och behandlar barn och ungdomar med medfödda missbildningar inom urinvägar, mage, tarm och vissa ovanliga tumörer. Vi behandlar också akuta tillstånd hos prematura barn samt barn upp till 15 års ålder. Vår vision är att vara nationellt ledande inom området minimalinvasiv kirurgi. Vi är en Region- och universitetsklinik som erbjuder både basal och högspecialiserad vård, vi bedriver såväl planerad som akut verksamhet med pre- och postoperativ vård. På sjukhuset har vi ett brett samarbete med andra discipliner såsom urologi, kirurgi, allmän pediatrik, neonatologi och barnonkologi. Inom kliniken bedrivs forskning inom dessa områden.

Ditt uppdrag


I uppdraget ingår att delta i sektionens ordinarie verksamhet i form av avdelnings- och mottagningsarbete samt att utföra operationer på barn från födseln upp till 15 års ålder. I arbetet ingår både dagtjänstgöring och beredskapstjänstgöring utanför kontorstid.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig med specialistkompetens inom barnkirurgi. Du som söker förväntas ha stort intresse för laparoskopisk kirurgi och intresse för utbildning, forskning samt för medicinskt utvecklingsarbete.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid som specialistläkare. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef Elisabet Gustafson, 018-611 03 30, 070-770 80 60
Facklig kontaktperson nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 08–611 34 95

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:


Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.