Tillbaka

Vi söker sjuksköterska 50% / Klinisk utbildningshandledare 50%

Referensnummer AS520/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde neuro

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Strokeavdelning 85B1 ingår i verksamhetsområdet neuro och vårdar patienter med misstänkt eller bekräftad stroke. Vården av strokepatienter syftar till att begränsa skadan efter akut hjärninfarkt eller blödning. Vårdpersonalens uppgift är här att övervaka och kompensera för patientens eventuella bortfall av funktioner då patienten återhämtar sig från sin stroke.

På avdelning 85B1 arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, läkare, logopeder, dietist. Vi arbetar i team där våra olika kompetenser bidrar till att ge patienten en god, säker och omfattande vård. Det pågår flera utvecklings- och forskningsprojekt för att förbättra vården för våra patienter. De nationella riktlinjerna, Riksstroke, ligger till grund för avdelningens arbete. Vi tar hand om strokepatienterna direkt via akutmottagningen enligt ”Rädda hjärnan” vårdkedjan.

Utöver den vård vi bedriver på daglig basis lägger vi stor vikt vid universitetssjukhusets övriga uppdrag och ansvarar i gott samarbete med Uppsala universitet för undervisning och handledning av studenter under deras VFU. Inom vårt undervisningsuppdrag har vi en klinisk utbildningsavdelning (KUA) hos oss på avdelning 85B1. Till KUA kommer Uppsala universitetsstudenter från läkar-, sjuksköterske-, fysioterapeut- och apotekarprogrammet med det huvudsakliga målet att lära av, med och om varandra i multiprofessionella team.

Ditt uppdrag


Vi söker dig som vill vara med och driva samt utveckla vår KUA avdelning i samarbete med universitetet och vår verksamhet. I din tjänst ingår ett nära samarbete med övriga kliniska utbildningshandledare i KUA-teamet. Du arbetar dagtid 50% på KUA. I tjänsten ingår 50% klinisk tjänstgöring på strokeavdelningen kvällstid och var tredje helg. När KUA har sommaruppehåll 14 v arbetar du kliniskt 100%, varannan helg.

Dina kvalifikationer


Du är legitimerad sjuksköterska och har minst ett par års arbetserfarenhet inom sjukvården. Tidigare erfarenhet av arbete med KUA eller huvudhandledning är meriterande.

Din kompetens


Vi vill att du som person är trygg i din profession och roll som handledare, att du genuint brinner för att utbilda studenter, är drivande samt kan ta självständiga, välgrundade initiativ och beslut. Mycket stor vikt läggs vid din förmåga att inspirera, lära ut och engagera.

Vi erbjuder


Vi erbjuder tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Kattia Quintanilla, 018-611 70 65
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.