Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig
Tillbaka

Två ST-tjänster i barn-och ungdomsmedicin

Referensnummer AS515/2024
Sista ansökan 2024-05-17
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska barnsjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

Små hjärtan behöver stor omtanke! Vi är ett litet sjukhus i det stora och det är just i det lilla som vår storhet bor. För här ryms all kompetens ett sjukt barn kan behöva, ett gott samarbete, respekt och omtanke. Vi erbjuder en riktigt bra introduktion för dig som är ny och många intressanta möjligheter till utveckling. Här finns också oväntat mycket glädje i det som ibland är mycket svårt. Vi tar hand om barnen och deras familjer, och vi tar hand om varandra – för vi vet att vi gör ett så mycket bättre jobb tillsammans!

Vår verksamhet


Akademiska barnsjukhuset bedriver en bred och högspecialiserad barnsjukvård med nära samarbeten mellan de olika specialiteterna och övriga sjukhuset. Forskning, undervisning och kontinuerlig utveckling är viktiga inslag i vårt arbete. ST-läkarna här på barnsjukhuset är en aktiv grupp som driver forskningsprojekt, utvecklingsarbeten och har gemensamma sociala aktiviteter.

Vi söker nu dig som vill utbilda dig till barnläkare hos oss. Vi kan erbjuda alla delar av din ST-utbildning förutom barnpsykiatrin som blir en randutbildning. Barnmedicin är en jourtät specialitet vilket bör beaktas innan du söker tjänsten.

Ditt uppdrag


Dina placeringar kommer att vara på de flesta av barnsjukhusets olika sektioner. Du kommer att efter introduktion ingå i primärjourslinjen. Du kommer att ha en tilldelad handledare under hela din ST-tjänst. Planeringen av din ST sker tillsammans med vår ST-studierektor och din handledare. Du kommer att vara kursamanuens för läkarprogrammets pediatrikkurs under en termin

Dina kvalifikationer och kompetens


Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation, en god samarbets- och kommunikationsförmåga och ett intresse av barnmedicin. Erfarenhet av svensk sjukvård är en förutsättning för anställning. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper och förutsättningar att bidra till verksamheten. Forskningsaktivitet knuten till Akademiska barnsjukhuset är meriterande liksom tidigare klinisk tjänstgöring hos oss.

Vi erbjuder


Vi erbjuder två ST-tjänster omfattande minst 63 månader i barn-och ungdomsmedicin enligt Socialstyrelsens riktlinjer. En del av tjänstgöringen kommer att ske vid våra öppenvårdsenheter i länet. Jourtjänstgöring är en viktig del av anställningen. Om du inte tidigare har arbetat hos oss kan vi tillämpa provanställning i 6 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Sektionschef akut barnsjukvård Ulrika Bäckman, 018-617 09 72
ST-studierektor Angelica Brekkan, 018-617 40 13
Henrik Hill, facklig representant UAL, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.