Tillbaka

Sjuksköterska akutmottagningen för infektionssjukdomar

Referensnummer AS513/2024
Sista ansökan 2024-08-31
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På akutmottagningen för infektionssjukdomar vårdar vi vuxna patienter med akuta infektioner som behöver specialistvård. Det kan röra sig om allt ifrån akuta livshotande tillstånd till kroniska infektioner som kräver långvarig behandling. Verksamheten är öppen mellan kl 07:30 – 21:30 alla dagar i veckan.  

Bredden och variationen gör arbetet hos oss intressant och ständigt utvecklande. Många av de diagnoser vi handlägger är vanligt förekommande i vårt samhälle, såsom luftvägsinfektioner, sepsis eller meningit, medan andra infektioner är mer sällsynta som t ex sjukdomar inom det tropikmedicinska fältet. Många patienter söker direkt till infektionsakuten, men man kan även bli remitterad hit eller komma med ambulanstransport. Vi undersöker, utreder och behandlar våra patienter under deras besök hos oss. Arbetstempot är ofta högt och patientflödet kan ibland vara intensivt, vilket gör arbetsdagarna innehållsrika. Kunskap om infektionssjukdomar och smittspridning har man nytta av oavsett vilket område man väljer att jobba med i framtiden. Att ha erfarenhet av infektionssjukvård är också en utmärkt merit för den som drömmer om att arbeta utomlands.

Kliniken består av en akutmottagning, en poliklinisk mottagning, en immunbristenhet, vaccinationsmottagning, en forskningsenhet samt vår vårdavdelning 30F. Verksamhetsområdet infektionssjukvård står idag inför nya utmaningar med sviterna av en global pandemi och utbrott av både inhemska och gränsöverskridande smittor, men vi står också inför nya möjligheter med snabbt utvecklade behandlingsmetoder. Vi söker därför dig som har ett genuint intresse för infektionssjukvård och som vill vara med och utveckla vår verksamhet nu och för framtiden. Målet är att vi tillsammans ska ge våra patienter en vård i världsklass!

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska på infektionsakuten jobbar du i ett team tillsammans med läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Det är ett självständigt arbete där din förmåga till bedömning är viktig, men det finns alltid någon att fråga om råd. Din roll är bl a att ansvara för patientflödet och logistiken runt patienten, så att det akuta omhändertagandet blir effektivt och patientsäkert. Du ansvarar för triagering, provtagning och prioritering av patienterna. Du medverkar också vid olika diagnostiska undersökningar, och blir en del av ett spännande utredningsarbete som leder till att vi snabbt kan påbörja behandling och ofta bota våra patienter.

Arbetet innebär mycket patientkontakt och kräver en utvecklad förståelse för patientens omvårdnadsbehov. Du blir patientens trygghet och stöd i en situation som kan upplevas som påfrestande för både den som är sjuk och deras anhöriga. De flesta av våra patienter vårdas på infektionskliniken under en begränsad tid, men vissa kommer till oss för behandling under många år, för långvariga eller återkommande infektioner.  

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med särskilt intresse för akut- och infektionssjukvård, eller kanske rentav specialistsjuksköterska i infektionssjukvård. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta på en akutmottagning, men vi ser det inte som ett krav. Hos oss får du utvecklas i din egen takt, och vi erbjuder kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling.

Din kompetens


Du trivs med att arbeta i ett akutflöde, med ständigt nya patientkontakter. Du har en förmåga att behålla lugnet i akuta situationer och när det råder hög arbetsbelastning. Du är van att arbeta självständigt, men gillar att vara en del i ett team. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, och viljan att utvecklas genom ett ständigt lärande.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning som sjuksköterska, på heltid eller den omfattning som passar dig. Arbetet innebär tjänstgöring på kvällar och helger. Tillträde enligt överenskommelse.

I linje med sjukhusets satsning på en hållbar bemanning har vi en långsiktig plan för hur vi ska rekrytera och behålla våra sjuksköterskor för att bygga upp en stabil arbetsgrupp. Det märker du genom vårt engagemang i att du och dina kollegor ska trivas, utvecklas och känna arbetsglädje. Du lotsas under ditt första år som nyanställd sjuksköterska in i din nya roll av en erfaren kollega som är utbildad i klinisk handledning. Vi tillämpar hälsosamma arbetstider och jobbar aktivt med schemaläggning för att i möjligaste mån anpassa medarbetarnas arbetstider efter individuella önskemål och behov. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Kom gärna på besök eller ring, så berättar vi mer! Kanske vill du hospitera några timmar för att får en uppfattning om hur vi jobbar? Du är hjärtligt välkommen.
Avdelningschef Katarina Öberg, 018-611 35 70, katarina.b.oberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet Emmy Larsson, 018–611 56 29

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.