Reumatologmottagningen
1177
E-tjänster
Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.
Telefon
018-611 53 83
Besök oss
Öppettider
Mån - Tor 7.30-16.30
Fredagar 7.30-14
Vi är den enda specialistmottagningen för patienter med inflammatoriska reumatiska led- och systemsjukdomar i Uppsala län. Besök hos oss görs då man fått remiss från Uppsala län. Vi tar även emot patienter på specialistvårds- eller valfrihetsremiss från andra regioner.
De vanligaste sjukdomarna vi har hand om är reumatoid artrit (RA) det vill säga ledgångsreumatism, psoriasisartrit, ankyloserande spondylartrit, SLE, systematiska vaskuliter som Granulomatös polyangit (wegener), systemisk skleros, myosit och andra tillstånd.
Vi har förutom ny- och återbesök även akuta mottagningstider och injektionstider.
Vi har också en omfattande provtagningsverksamhet för alla patienter som står på långvarig underhållsbehandling med olika reumatologiska läkemedel.
Aktuellt om vaccination mot covid-19
Vi rekommenderar att man som patient med reumatisk sjukdom vaccinerar sig mot Covid-19.
Patienter som behandlas med rituximab (Mabthera, Ritemvia, Rixathon och Ruxience) kan vaccineras 4 månader efter given behandling och behandlingen kan återupptas tidigast 2 veckor efter sista boosterdosen.
Betalning i ankomstterminalerna
Det finns möjlighet för dig som har ett bokat besök hos oss att betala med kort direkt när du anmäler dig.
Anmälan och betalning görs då i ankomstterminalen i ingång 100/101. Om du inte har möjlighet att betala med kort skickas en faktura med en faktureringsavgift hem till din folkbokföringsadress.
Reumarehab
I vår verksamhet ingår arbetsterapeut, fysioterapeut/ sjukgymnast, sjuksköterska och kurator. Vi kan hjälpa dig att hitta strategier för att leva med och hantera den reumatiska sjukdomen och dess konsekvenser inom olika livsområden.
För dig som nyligen diagnostiserats med reumatisk sjukdom
Vår verksamhet för dig som nyligen diagnostiserats med reumatisk sjukdom hjälper dig att få ökad kunskap om din sjukdom för att på bästa sätt kunna leva med sjukdomen framöver.