Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Dagsjukvårds­avdelningen för hud och reumatologi

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 96 17

Telefontider
Mån - Fre 7-9
Mån - Fre 13-14

Besök oss

Öppettider
Mån - Tor 7-16.30
Fredagar 7-15

Besöksadress

Akademiska sjukhuset ingång 101, 2 trappor

 Hitta till ingång

Vi utreder och bedömer patienter med inflammatoriska och icke-inflammatoriska besvär vid reumatologisk och hudsjukdom. Ibland görs detta i samråd med läkare från andra specialiteter. Patienterna kommer från Uppsala län och vår gemensamma sjukvårdsregion- via intern eller extern remiss.

Här arbetar dagtid 2-3 sjuksköterskor, en undersköterska och en specialistläkare, alla har lång erfarenhet av vård vid reumatisk sjukdom. Våra patienter är inte i behov av inneliggande sjukhusvård, men besöken tar oftast längre tid än ett vanligt läkarbesök på mottagningen.

En viktig och stor del av vårt arbete består av droppbehandlingar med olika läkemedel mot inflammatoriska led- , hud-, muskel-, och systemsjukdomar. Patienter som nyinsjuknat i inflammatorisk ledsjukdom kan via dagsjukvård bli bedömda av vårt reumateam som består av sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, (kurator) och reumatolog. Vi utför även blodprovstagningar, biopsier och ger lokalbehandling för olika hudsjukdomar.

Aktuellt om vaccination mot covid-19

Vi rekommenderar att man som patient med reumatisk sjukdom vaccinerar sig mot Covid-19.

Patienter som behandlas med rituximab (Mabthera, Ritemvia, Rixathon och Ruxience) kan vaccineras 4 månader efter given behandling och behandlingen kan återupptas tidigast 2 veckor efter sista boosterdosen.

Inför ditt besök

Glöm inte att ta med något att äta, om vistelsen på dagsjukvården sträcker sig över lunch. Tillgång till kyl och mikrovågsugn finns på avdelningen. Enklare rätter kan köpas i cafeterian i entrén till 30 huset. Fri wifi.

För dig som bor på patienthotell under vårdtiden och vill komma i kontakt med sjukvården mellan 17.00 och 07.00 kan ringa till reumatolog- och hudavdelningen på telefon 018-611 43 24.