Dagsjukvårdsavdelningen för hud och reumatologi

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

0186119617

Besök oss

Öppettider
Mån - tor 7-17
Fredagar 7-15

Besöksadress

Akademiska sjukhuset ingång 30, 5 trappor

 Hitta till ingång

Hos oss utreds och bedöms patienter med inflammatoriska och icke-inflammatoriska manifestationer vid reumatologisk och dermatologisk (=hud) sjukdom. Vid behov sker detta i samråd med konsultläkare från andra specialiteter. Patienterna kommer från Uppsala län och vår gemensamma sjukvårdsregion- via intern eller extern remiss.

Här arbetar dagtid 2-3 sjuksköterskor, en undersköterska och en specialistläkare, alla har lång erfarenhet av vård vid reumatisk sjukdom. Ca 2500 patientbesök görs årligen på dagsjukvården. Våra patienter är inte i behov av inneliggande sjukhusvård, men besöken tar oftast längre tid än ett vanligt läkarbesök på mottagningen. Vi har därför 10 (+1) vårdplatser till vårt förfogande.

En viktig och stor del av vårt arbete består av infusionsbehandlingar (dropp) med olika läkemedel mot inflammatoriska led- , hud-, muskel-, och systemsjukdomar. Varje månad behandlas i genomsnitt 150 patienter med infusioner hos oss. Patienter som nyinsjuknat i inflammatorisk ledsjukdom kan via dagsjukvård bli bedömda av vårt reumateam som består av sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, (kurator) och reumatolog. Vi utför även blodprovstagningar, biopsier och ger lokalbehandling för olika hudsjukdomar.

För dig som är patient

Glöm inte att ta med något att äta, om vistelsen på dagsjukvården sträcker sig över lunch. Tillgång till kyl och mikrovågsugn finns på avdelningen. Enklare rätter kan köpas i cafeterian i entrén till 30 huset. Fri wifi.

För dig som bor på patienthotell under vårdtiden och vill komma i kontakt med sjukvården mellan 17.00 och 07.00 kan ringa till reumatolog- och hudavdelningen på telefon 018-611 43 24.