Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Arbeta med oss inom plastikkirurgi och käkkirurgi

Arbeta med oss inom plastikkirurgi och käkkirurgi

Vilka är vi?

Vi är specialiserade på rekonstruktiv plastikkirurgi och käkkirurgi. Det innebär att vi med olika kirurgiska tekniker hjälper patienter med svåra missbildningar, återskapar patientens funktionalitet och utseende efter större kirurgiska ingrepp på grund av tumörsjukdomar eller efter svåra kroppsskador.

Några exempel på ingrepp som utförs är operation av läpp-, käk- och gomspalter, bröstrekonstruktion, transplantation av hud vid svåra brännskador, operation av ansiktsskador, korrigering av käkställningsfel och insättning av dentala implantat. Vi behandlar både barn och vuxna och tar emot patienter från hela landet, men framför allt patienter från mellansverige.

Specialistläkare och vårdpersonal jobbar i team kring varje patient för att kunna ge vård och behandling av hög kvalitet. Teamets medarbetare är välutbildade. För oss är det viktigt att vården präglas av respekt, trygghet, kontinuitet och säkerhet.

Just nu söker vi

Inga lediga tjänster just nu.

Våra avdelningar

Kombinationstjänstgöring

För dig som är specialistsjuksköterska inom intensivvård erbjuder vi en unik möjlighet av kombinationstjänstgöring. Dessa tjänster har skapats för att ge nya möjligheter för våra medarbetare. Vi ser ett stort värde i att våra specialistsjuksköterskor har en bred kompetens och får möjlighet till ökad personlig utveckling genom att arbeta i två verksamheter.

Kombinationstjänsten innebär att du initialt kommer att skolas in på respektive avdelning med start på Brännskadecentrum. Efter avslutad inskolning kommer du att kunna rotera mellan olika avdelningar på sjukhuset för att få en variation i ditt arbete.

Introduktionen kommer att vara individanpassad och följa avdelningens introduktionsprogram. Vi kommer att ge dig regelbundna utbildningsdagar knutna till de verksamheter där du kommer att tjänstgöra.

Utlandstjänstgöring

För medarbetare på plastik- och käkkirurgi finns det möjligheter att tillsammans med erfarna kollegor resa till Etiopien där vi har ett samarbetsprojekt med ett sjukhus i Addis Abeba och ett sjukhus i södra Etiopien. Syfte med samarbetet är dels att kunna delge våra erfarenheter av vård och behandling till kollegor i Etiopien, dels att möjliggöra att våra medarbetare får se ett stort antal brännskador under en kortare period. Det ger dessutom möjligheten att få ta del av hur sjukvård och behandling bedrivs i Afrika under mycket enklare förhållanden än hemma i Sverige.

Dessa erfarenheter tror vi gynnar vårt eget arbete när vi utvecklar och förbättrar vården för våra brännskadepatienter samtidigt som vi kan bidra med värdefull kunskap till drabbade människor i Etiopien.

Forskning

Som medarbetare inom plastikkirurgi och käkkirurgi har du möjlighet och uppmuntras du att vara delaktig i de större och mindre forskningsprojekt som löper inom verksamhetsområdet. Utifrån personligt intresse och erfarenhet tar du mer eller mindre eget ansvar för enskilda projekt. Förutsättningar och arbetstid anpassas utifrån de enskilda behoven.

Inte från Uppsala? Vi hjälper dig med bostadsbidrag!

Bor du utanför Uppsala men vill jobba här? Vi vet hur svårt det kan vara med bostad och vill därför erbjuda dig som utomlänsboende ett bostadsbidrag under de sex första månaderna om din månadskostnad överskrider 7000 kronor. 

Vi bidrar även med ett UL-busskort under sex månader alternativt ett cykelpaket där cykel, hjälm och bygellås ingår.

Vill du veta mer?

Helene och Alexandra.jpg

Tveka inte att höra av dig till oss i rekryteringsgruppen! Vi finns här för att svara på dina frågor och hjälpa dig hitta en anställning som passar just dig.

Heléne Nordvall
Avdelningschef och biträdande verksamhetschef
helene.nordvall@akademiska.se 
018 611 26 64

Alexandra Karström
Avdelningschef vävnadsinrättningen
alexandra.karstrom@akademiska.se 
018 611 54 29