Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Vara kvar på BB-avdelningen – praktisk information

Nyfödd bebis insvept i filt ammas

På BB vårdas de familjer som behöver stöd, behandling eller observation efter förlossningen och gravida som är i behov av inneliggande vård. BB-avdelningen ligger på två plan: 96E på plan 2, och 96C2 på plan 4. Vi som jobbar här är barnmorskor, sjuksköterskor,undersköterskor, läkare, kuratorer och fysioterapeut. Vår uppgift är att vara ett stöd under den tid du är här.

Tillfälliga störningar

Med början den 15 april 2024 monterar vi sprinklers på våning 1 och 2 i ingång 96. Hantverkare är tidvis i lokalerna och arbetet kan vara störande. Arbetet börjar på våning 2 och det beräknas att pågå till april 2025 innan man börjar arbeta på våning 1.

 

Hygien

Hos oss är det extra viktigt med hygienen för att skydda nyfödda och inlagda patienter från smitta. Tvätta och sprita händerna ofta.

Medföljande på BB

Vår strävan är att partner eller medföljande ska kunna stanna kvar med den nyblivna mamman och barnet på avdelningen.

Bra att veta om det praktiska på BB-avdelningen

 • Legitimation
 • Toalettartiklar (tandborste,tandkräm, schampo etc)
 • Mobiltelefon, laddare
 • Kläder som är sköna och underlättar hud- mot hud med barnet
 • Tofflor eller sköna skor
 • Kläder till barnet inför hemresa
 • Bilbarnstol (babyskydd)

 

 

Du kan ta med mat som inte behöver värmas i micro, det kan vara till exempel pastasallad, mackor, kylda varor, godis och så vidare. Bra att veta är att det inte finns någon kyl att förvara mat i, och vi värmer ingen mat i micro för att undvika att smitta sprids på avdelningen.

Du som är patient och behöver vara kvar på sjukhuset får mat. Partner/medföljande som övernattar på BB betalar 448 kr/dygn, i priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika. Det betalas i efterhand via faktura.

Alla måltider serveras på rummet: 

 • Frukost: från 07.45
 • Lunch: från 11.45
 • Middag: från 16.45
 • Kvällsfika: från 19.45

I vår matmaskin finns det möjlighet att köpa smörgås och dryck. Betalning i matmaskin sker med bankkort.

Om du är patient och över 18 år så betalar du 130 kr/dygn.

Partner/medföljande som övernattar på BB betalar 448 kr/dygn, i priset ingår frukost, lunch, middag och kvällsfika. Du betalar i efterhand via faktura.

Partner och friska syskon till det nyfödda barnet kan komma på besök. Andra närstående som vill träffa er får göra det när ni har kommit hem igen.

Kommer du med bil finns parkeringsplatser vid infarterna till sjukhusområdet, och flera parkeringsgarage på området. Parkering kostar lite olika beroende på var du står. Det går att betala med kort eller via parkeringsapp.

Tänk på att flytta bilen till garage om den står utanför förlossningen, så att den som behöver platsen mer brådskande kan få den.

Parkeringskort ger billigare parkering

För att kunna köpa ett parkeringskort behöver du ett intyg från personalen på avdelningen. För inneliggande patienter finns möjlighet att köpa parkeringskort till reducerat pris. Korten kan du köpa i receptionen ingång 85, 10 och 100 eller i sjukhusets kafeterior. För att kunna köpa p-kort krävs intyg från avdelningen.

Läs mer om parkering

Öppettider för kafeterior

Wifi finns tillgängligt på hela sjukhuset. Nätverk ”Akademiska”, lösenord ”sjukhuset”.   

Apotek Hjärtat finns i ingång 70.

Se apotekets öppettider.

Vill du läsa mer om något av detta?