Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Möt några av oss

Kvinnlig sjuksköterska.

Hos oss arbetar medicinska sekreterare, kanslister och administratörer. Tillsammans är vi cirka 350 medarbetare. Här kan du möta några av oss och höra vad vi har att säga om vårt yrke.

Amanda

Amanda har arbetat som medicinsk sekreterare sedan juni 2017. Amanda valde det här yrket för att det finns många möjligheter till utveckling. Det finns inte bara en väg, utan flera, och det känns spännande.

Sofia

Sofia utexaminerades som medicinsk sekreterare i juni 2017. Hon har tidigare jobbat med administration och samtidigt haft ett intresse för sjukvård så när hon fann en utbildning till medicinsk sekreterare kände hon direkt att det var utbildningen för henne.

Lena

Som kanslist har Lena koll på det mesta rörande mottagningen. Huvuduppgifterna är att bemöta patienterna. Enligt Lena är det viktigaste att möta patienterna där de själva befinner sig, att se varje individ på ett professionellt och trevlig sätt.

Martin

Martin är en av få killar inom yrket. Han berättar hur det är att vara medicinsk sekreterare på Akademiska sjukhuset, och uppmanar dessutom fler killar att göra honom sällskap!