Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Martin

Jag har ett mycket varierande yrke och trivs väldigt bra! Jag skriver journaler
och sätter diagnoskoder, men sekreteraryrket är så mycket mer än att bara skriva journaler.

Utöver det skriver jag olika former av intyg, remisser och brev, vilket betyder att jag måste ha bra koll på språkregler och den grafiska profilen. Jag har kontakt med andra sjukhus och vårdcentraler, kollegor inom sjukhuset, patienter och anhöriga. Jag arbetar med fortsatt planering för patienten såsom bokningsunderlag för besök, telefon och provtagning. Ibland arbetar jag i patientanmälan där jag bland annat ankomstregistrerar och hjälper patienter och anhöriga. Det betyder att jag måste vara social, flexibel och serviceinriktad, vilket passar mig bra. Jag tycker om att träffa människor i mitt dagliga arbete!

Att vara delaktig i helheten genom att till exempel ha koll på ekonomin känns meningsfullt och viktigt. Jag arbetar med faktureringsöversikten, ser till att vårdtillfällen och vårdkontakter är korrekt diagnosklassificerade och att besökskostnader finns registrerade. Det är också min uppgift att se till att det finns diktat från alla läkarbesök.

Jag har alltid velat arbeta inom sjukvården och varit intresserad av vård, men också av it-frågor och datorer. Det är få killar som väljer detta yrke, vilket jag tycker är synd. Det skulle vara roligt om vi var fler, så kom igen nu! Sök hit ni också!