Sofia

Jag utexaminerades som medicinsk sekreterare i juni 2017. Jag har tidigare jobbat med administration och samtidigt haft ett intresse för sjukvård så när jag fann en utbildning till medicinsk sekreterare kände jag direkt att det var utbildningen för mig!

Det som lockade mig till yrket var möjligheten att få jobba med sjukvård men inte i den direkt patientnära vården, samt de många spännande och varierande arbetsuppgifterna – ingen arbetsdag är den andra lik! Att upprätthålla en hög servicenivå gentemot såväl patienter som kollegor och att samarbeta med de övriga yrkeskategorierna är något jag uppskattar mycket. Att vara öppen för förändring, vara noggrann i sitt arbete och att vara tydlig i sin kommunikation tycker jag är viktiga egenskaper att besitta som medicinsk sekreterare.

Detta är ett yrke i stor förändring och att kunna vara med och utveckla hur nya arbetssätt arbetas fram är väldigt spännande och intressant. På Akademiska finns även stora möjligheter att utvecklas i sin yrkesroll som sekreterare, det är bara man själv som sätter gränserna till vad man vill uppnå. Själv är jag ännu bara i början av min arbetskarriär på Akademiska och jag ser spänt fram emot vad framtiden har att erbjuda!