Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Lex Maria 2021

Blödningskomplikation i samband med leverundersökning anmäls

2021-09-15

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en patient drabbades av blödningskomplikationer i samband med en leverundersökning.

För hög dos insulin efter operation anmäls

2021-09-14

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en patient fick för hög dos insulin efter en operation.

För hög dos blodförtunnande läkemedel till patient anmäls

2021-09-01

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en patient, i samband med behandling av hjärnblödning, fick för hög dos av ett blodförtunnande läkemedel.

Fördröjda besök

2021-07-26

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt Lex Maria till följd av fördröjda besök till mottagningen.

Sent upptäckt blödning efter tarmoperation anmäls

2021-07-05

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av en sent upptäckt blödning efter en tarmoperation. Konsekvensen blev att patienten fick genomgå en ny operation.

Förväxling av läkemedel anmäls

2021-07-05

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av en förväxling av intravenösa läkemedel som ledde till att en patient felaktigt fick ett starkt smärtstillande preparat.

Komplikation till klaffoperation anmäls

2021-07-05

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria till följd av en komplicerad klaffoperation där patienten drabbades av cirkulationsstillestånd och senare avled

Läkemedel gavs felaktigt intravenöst till barn

2021-06-16

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria efter att ett barn felaktigt fått ett läkemedel intravenöst som skulle ha getts oralt, via munnen. Misstaget medförde risk för allvarlig händelse.

Felaktig behandling av handledsfraktur anmäls

2021-06-15

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där en handledsfraktur behandlades felaktigt efter operation vilket orsakade en felställning.

Fördröjd diagnos vid metastaserad prostatacancer anmäls

2021-06-14

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där diagnosen fördröjdes för en patient med elakartad, metastaserad prostatatumör. Detta medförde risk för försämrad prognos.