Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Lex Maria 2021

Vävnadsskada efter felaktig tillförsel av läkemedel anmäls

2021-06-09

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria efter att en patient, i samband med en hjärtoperation, fått läkemedel på ett felaktigt sätt vilket medförde vävnadsskada.

Tekniskt problem med borr under skallbensoperation anmäls

2021-06-03

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där automatstoppet för en borr inte fungerade under ett neurokirurgiskt ingrepp.

Fördröjd diagnos av tumör i livmoder anmäls

2021-05-17

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där diagnosen av en elakartad tumör i livmodern fördröjts.

Försenad åtgärd av dåligt fungerande shunt på barn anmäls

2021-05-06

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där diagnos och behandling av en dåligt fungerande shunt för dränering av ryggmärgsvätska på ett barn fördröjts.

Defekt respirator anmäls

2021-05-03

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en respirator inom intensivvården slutade fungera. Patienten fick manuellt andningsstöd och drabbades under en kort period av låg syresättning.

Missad höftfraktur anmäls

2021-04-26

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av sent upptäckt höftfraktur där patienten avled efter drygt två månaders vårdtid.

Fördröjd magnetkameraundersökning av barn anmäls

2021-04-12

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en magnetkameraundersökning av ett barn fördröjts.

Allvarliga komplikationer efter hjärtoperation anmäls

2021-04-09

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria efter att en patient drabbats av allvarliga komplikationer i samband med en hjärtoperation.

Missad strokediagnos på akuten anmäls

2021-03-24

Akademiska sjukhuset gör en anmälan enligt lex Maria till följd av att en patient drabbats av en stroke två veckor efter ett besök på akutmottagningen.

Fördröjd bröstcancerdiagnos på grund av labbmiss anmäls

2021-03-15

Akademiska sjukhuset anmäler en händelse enligt lex Maria där diagnosen av en elakartad brösttumör avsevärt fördröjts då det första provet felbedömts som godartat.