Thoraxkirurg­avdelning 50 D

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 40 03

Besök oss

Vi har besökstid efter överenskommelse.

Besöksadress

Akademiska sjukhuset ingång 50, 4 tr

 Hitta till ingång

På vår thoraxkirurgiska avdelning vårdas du som opererats i bröstkorgen, exempelvis hjärt-, lung- och pacemakeroperation samt du som opererats i övre delen av kroppspulsådern.

Du kommer till avdelningen någon eller några dagar före ingreppet. Efter operationen vistas du på vår thoraxkirurgiska intensivvårdsavdelning 50 B1 (TIVA). Vårdtiden där varierar från några timmar till något dygn, för att senare återgår till oss för fortsatt vård. Hemskrivning till hemortssjukhus sker när du är thoraxkirurgiskt färdigbehandlad. Resan till hemsjukhuset sker vanligtvis med ambulans/lättambulans. För dig som bor i Uppsala län blir vistelsen på avdelningen något längre eftersom hemskrivning oftast sker direkt till hemmet.

Vårdavdelningen har 25 vårdplatser och omfattas av planerad och akut verksamhet.

Telefontid

Ingen bestämd telefontid men vi vill helst att ni ringer efter klockan 10.00 då morgonronden är klar.

Väntelista och operationsplanering

För dig som skall opereras på thorax finns två operationskoordinatorer till din hjälp för att planera och förbereda din operation.

För dig som är patient eller närstående

När du eller din närstående vårdas hos oss ställs du förmodligen inför nya frågor och funderingar. Här hoppas vi kunna ge svar på några av dem. Hittar du inte svaren här finns vi personal alltid på plats och kan hjälpa dig. Var inte rädd för att fråga om vad som helst.