BB på vägs hemsjukvård

Telefon

018-611 56 91

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ing 95/96

Vår målsättning är att det ska kännas tryggt som nybliven förälder att åka hem.
Förutsättningen för hemgång är att både mamma och det nyfödda barnet mår bra, barnläkare har undersökt barnet och att barnet kommit igång att äta.

De familjer som åker hem tidigast sex timmar efter förlossningen fram till att barnet är 72 timmar får fortsatt uppföljning genom kontakt med BB på väg alternativt barnmorska i mödrahälsovården.

Dagen efter att ni gått hem ringer en barnmorska. Glöm inte att ha telefonen påslagen! Under telefonsamtal/hembesök samtalar barnmorskan med den nyförlösta mamman för att höra hur hon mår, svarar på frågor och ge råd utifrån hennes behov. Barnmorskan ställer även frågor om barnet och amning/matning för att utifrån era behov och frågor ge information och råd om barnets skötsel. Besök bokas efter ert behov.

För de familjer som hör till Bålsta, Enköping, Heby, Tierp eller Östhammar är det barnmorskan på er mödravårdscentral som tar hand om uppföljning samt planerar återbesök. Går ni hem på en helg håller BB på väg kontakt genom telefonsamtal fram till följande vardag.

Fler mottagningar

För kontaktuppgifter och information för dig som inte bor i Uppsala eller Knivsta kommun, klicka på din kommun eller mottagning:

Bålsta

Enköping

Gimo

Heby

Skutskär

Tierp

BB på väg erbjuder videobesök

Nu har du möjlighet att träffa en barnmorska från BB på väg via videomöte. 

Vissa frågor och rådgivningstillfällen kan vara lämpliga att utföra som videobesök. Kanske behöver du råd om hur ditt barn ska ligga vid bröstet eller har frågor kring barnets navel - då kan videomöte vara ett komplement. Videobesök genomförs efter att du och barnmorskan först kommit överens om det per telefon.

För att kunna utföra ett videomöte behöver du ha laddat ner appen MinHälsa. Du loggar in via appen med hjälp av mobilt bankID (eller via 1177) och ansluter till videomötet.

 Läs mer om videobesök här