SAMS

Nyheter

190617

Hej,

Elektroderna till de nya CR2-defibrillatorerna går att koppla till ambulansens LP1000. Kontakten för detta sitter inne i elektrodförpackningen, se bild nedan:

Hjärtstartare.jpg

 

//Johan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

190503

Hej!

Nu är det dags att byta ut defibrillatorerna som idag används av räddningstjänsten. De kommer att ersättas av LIFEPAK CR2.

Utbildningen som alla som ska använda CR2 ska ta del av innefattar en utbildningsfilm samt att läsa bruksanvisningen med fokus på de kapitel som rör själva användandet av defibrillatorn (kapitel 3 och 4). Det är viktigt att alla tar del av detta material under maj månad, då defibrillatorerna planeras att skickas ut i slutet på maj och början på juni.

Vi kommer därefter att börja använda CR2 under ambulansens utbildningar för IVPA-personal.

Den nya defibrillatorn kommer att innebära följande förändringar i PM:

  • D-HLR barn: Då CR2 har ett inbyggt barnläge ska elektroder anslutas på alla patienter, även barn under 1 år. Se bruksanvisningen och utbildningsfilmen för mer information om detta.
  • D-HLR vuxen: Förtydligande om arbetsfördelningen.
  • Packplan: Uppdaterad med nya defibrillatorn.
  • Bruksanvisningen och utbildningsfilmen finns i menyn till höger.

Nytt i vår är även att alla ambulanser i regionen nu utrustas med LUCAS, ett system för att ge mekaniska hjärtkompressioner. Ett PM med information om LUCAS finns därför nu tillgängligt.

Vid frågor kontakta:
Johan Mälberg, Utvecklingssjuksköterska ambulansen Region Uppsala
070–6917154

johan.malberg@akademiska.se

180910

Hej,
Under hösten planeras det att Polisen ska börja dras på hjärtstopp i Uppsala stad. Rapportbladet är därför uppdaterat för att bättre passa båda organisationerna.

Med vänlig hälsning
//Johan

180228

Hej,
Nu finns PM för HLR till vuxna och barn under PM till höger på sidan.
Hör av er om det finns frågor!

Med vänlig hälsning
//Johan

--------------------------------------------------------------------------------
171020

Hej,
Jag heter Johan och har nu tagit över efter Kristofer som Utvecklingssköterska på ambulansen. Kommer därför att vara kontakten mellan SAMS och ambulansen. Så vid frågor är det bara att höra av sig!
//Johan