Thoraxintensivvårdsavdelning 50 B1

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

0186114011

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, ingång, 50, 6 tr

 Hitta till ingång

TIVA 50 B1 är en av Akademiska sjukhusets fem intensivvårdsavdelningar. Här vårdas främst hjärt- och lungopererade patienter samt de som opererats i övre delen av kroppspulsådern.

Vanliga operationer är hjärtklaffs- kranskärls- och arytmioperationer. Svårt lungsjuka patienter som har behov av andningshjälp, patienter med svår hjärtsvikt, samt patienter som fått mekanisk hjärtpump behandlas också här. Ibland kan längre avancerad intensivvård krävas. Denna vård är teknik- och personalintensiv.

ECMO-behandling

TIVA utför även behandlingar med ECMO på vuxna patienter både på indikation lungsvikt och hjärtsvikt. Vi samarbetar bl.a. med Astrid Lindgrens ECMO-enhet. När frågor uppstår angående eventuell ECMO-behandling av vuxna patienter på Akademiska sjukhuset eller i regionen bör kontakt tas med oss.

Avdelningen fungerar även som uppvakningsavdelning för mindre thoraxkirurgiska ingrepp och undersökningar. Patienter som ej är i behov av avancerad intensivvård men ändå kräver extra övervakning ligger på någon av våra intermediärvårdsplatser. Avdelningen har 14 vårdplatser.

Besökstider

Våra besökstider är fria men passar bäst efter kl 12.

Telefontider

Det går bra att ringa dygnet runt, men undvik helst att ringa mellan kl 6-7 och 21-22.

För dig som är patient eller närstående

När du eller din närstående vårdas hos oss ställs du förmodligen inför nya frågor och funderingar. Här hoppas vi kunna ge svar på några av dem. Hittar du inte svaren här finns vi personal alltid på plats och kan hjälpa dig. Var inte rädd för att fråga om vad som helst.