"Det kan vara stora saker som att rädda liv, men minst lika viktigt kan det vara att erbjuda en trött förälder en kopp kaffe"

Sara Åkerman 800px.png

Jag heter Sara och jobbar på barnintensiven som intensivvårdssjuksköterska, men är också doktorand på deltid ansluten till kliniken. Jag började jobba här april 2020. Jag sökte en tjänst som deltidsdoktrand, med 30 procent forskning och resterande kliniskt arbete, och efter lite kringelikrokar blev jag erbjuden tjänsten.

Det bästa med mitt jobb är att dels få känna att jag är med och utvecklar barnintensivvården i Sverige men också att få jobba kliniskt med barnen och familjerna som behöver vårdas på BIVA. Det är klart att det är jobbigt ibland att se svårt sjuka barn och det lidande som de måste gå igenom, speciellt när det inte går bra... Men barn har en fantastisk förmåga att återhämta sig och varje dag känner jag att jag gör skillnad.

Man kan känna varje dag att man gör skillnad, det kan vara stora saker som att rädda liv men minst lika viktigt kan det vara att erbjuda en trött förälder en smörgås eller en kopp kaffe. 

Om du vill prova på att jobba med barn i en arbetsgrupp där vi har högt i tak och tar hand om varandra tycker jag att du ska testa BIVA!

- Sara Åkerman, intensivvårdssjuksköterska