Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Jag heter Linda och är anestesisjuksköterska. Jag delar min tjänst mellan luftburen intensivvård och barnoperation. Jag har jobbat på luftburen intensivvård i tio år och på barnoperation i 19 år.

Anledningen till att jag blev just anestesisjuksköterska är att ville läsa en vidareutbildning och då kändes anestesi som det mest intressanta. Att jag sen började arbeta på luftburen intensivvård berodde på att jag sökte ytterligare utmaningar i mitt yrke.

Det bästa med arbetet är att man är en del i ett team som arbetar runt patienten och att jag varje dag utmanas i min yrkesroll. Det som ibland känns svårt i mitt jobb är att det inte alltid går bra för patienten trots att vi gjort allt vi kan.

De gånger som det känns extra bra när man åker hem från jobbet är när vi tillsammmans i teamet har gjort allt vi kan och det har gjort skillnad för patienten.

Till dig som är intresserad av att börja arbeta som anestesisjuksköterska hos oss skulle jag säga - gör det! Möjligheterna och utmaningarna i yrket är många.