"Känslan att göra skillnad genom mitt jobb har jag varje dag"

Anneli Stacksjö redigerad.jpg

Jag heter Anneli och jobbar som operationssjuksköterska på barnoperation och har jobbat där sedan 2014.

Jag började fundera på att läsa vidare till operationssjuksköterska redan under andra terminen på grundutbildningen. Vid min placering på operation termin fyra bestämde jag mig för att det var det jag ville.

Jag trivs väldigt bra med att jobba med en patient i taget och att få ha full fokus på just den patienten under den tiden som han eller hon är på operation. Det är mycket som ska förberedas inför operationen och som operationssjuksköterska ansvarar jag för patientens omvårdnad före, under och efter en operation och att rätt apparatur, instrument med mera finns på plats. Jag tycker om samarbetet i teamet som är på sal och att alla hjälper till för att det ska bli så bra som möjligt för patienten. Jag tycker även om att vi har en stor bredd på barnoperation. Både storleksmässigt (våra barn väger mellan ca 500 gram och upp till 100 kilo) och i antal olika ingrepp och undersökningar.

Det är väldigt speciellt att jobba med barn. Många av barnen som kommer till oss är svårt sjuka, har ont och är oroliga, och då känns det väldigt betydelsefullt att få vara en i teamet som kan hjälpa. Så känslan att göra skillnad genom mitt jobb har jag varje dag.

Om du är intresserad av att läsa till specialistsjuksköterska skulle jag råda dig att se till att få komma och hospitera på en avdelning som verkar intressant.