Tillbaka

Undersköterska sökes till tillfällig epidemiavdelning

Referensnummer AS785/2024
Sista ansökan 2024-09-30
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


På infektion vårdas vuxna patienter med svåra infektioner, smittsamma sjukdomar, tropikmedicinska sjukdomar och immunbristsjukdomar. Infektionssjukdomar har en intressant aspekt i och med att vi kan följa utvecklingen genom människans historia samt dess globala anknytning där man får träffa patienter både i olika åldrar och faser i livet. Vi är en akutvårdsavdelning där alla patienter kommer in via akutmottagningen eller via infektionsmottagningen. Infektionssjukvård handlar ofta om att lösa gåtor i team utifrån ett personscentrerat perspektiv.

Epidemiavdelning


Under högsäsongen för smittsamma luftvägssjukdomar behöver vi förstärka sjukhusets kapacitet att vårda patienter med infektionssjukdomar och har sedan många år tillbaka öppnat upp en tillfällig avdelning under några vintermånader för att ta hand om det ökade patientflödet. I år planerar vi för 14 vårdplatser med huvudsakligen akuta infektionspatienter under perioden 2024-12-02 - 2025-03-31. Avdelningen bemannas av sjuksköterskor från bemanningsföretag, speciellt rekryterade undersköterskor och erfarna infektionsläkare. Utbildningshjälp och stöd finns förstås från ordinarie personal och chefer vid infektionsavdelning 30F. Avdelningen har funnits under liknande former sedan 2017 och utförliga rutiner och administrativt centralt stöd för uppstart finns.

Ditt uppdrag


Som undersköterska ansvarar du för den basala omvårdnaden för 6-7 patienter tillsammans med en undersköterskekollega och en sjuksköterska. Våra patienter har ett växlande omvårdnadsbehov som ger ett varierande arbetstempo med stundtals snabba förändringar i patienternas mående.  Infektionsavdelningen är under ständig utveckling och vi vill att du som medarbetare ska aktivt delta i verksamhetens utvecklingsarbete så att svårt sjuka patienter kan vårdas under goda förutsättningar på en avdelning där personalens arbetsmiljö står i fokus. Vi har nära samarbete med våra läkare som finns till hands på avdelningen under hela dagen.

Dina kvalifikationer


Du är utbildad undersköterska, tidigare erfarenhet inom akutsjukvård är meriterande. Du sätter patienten i fokus och är ansvarstagande och motiverad i ditt arbete. Är du nyfiken, initiativtagande och samarbetsvillig då passar det här jobbet dig perfekt!

Vi erbjuder


Vi erbjuder vikariat. Löpande start med introduktion på ordinarie infektionsavdelning och därefter tjänstgöring på epidemiavdelningen till 2024-03-31. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden innebär rotation dag, kväll och natt enligt överenskommelse.  

Hos oss får du en välstrukturerad introduktion bestående av både kliniska och teoretiska pass som utformas individuellt tillsammans med våra utbildningssjuksköterskor och chef.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef infektionsavdelning 30F Ellen Gessbo Tiusanen, 018-611 43 15
Biträdande avdelningschef Malin Hållinder, 018-611 56 09
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Viktig information om anställningen 
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Om du inte har införskaffat dig detta bevis kommer det att stå i ditt anställningskontrakt att du arbetar som omvårdnadsassistens/biträde.  

Du kan läsa mer om de nya lagkraven på www.socialstyrelsen.se 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.