Tillbaka

3B psykiatriavdelning söker sjuksköterskor

Referensnummer AS763/2024
Sista ansökan 2024-09-29
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se. Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.

Vår verksamhet


Psykiatriavdelning 3B bedriver psykiatrisk heldygnsvård för patienter med affektiva tillstånd såsom svårare depressioner, bipolära tillstånd och svåra ångesttillstånd. Här vårdas också patienter med komplexiteten psykisk sjukdom och åldrande. Vi tillhör sektionen för affektiva sjukdomar som är en specialistpsykiatrisk verksamhet inom verksamhetsområde psykiatri och består av både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar. Vi finns i moderna lokaler där heldygnsvård, öppenvård och akutvård för psykiatri är samlade under ett och samma tak.

För att säkerställa vårdkvaliteten arbetar vi aktivt med att utveckla en god och attraktiv arbetsmiljö för sjuksköterskor. Det innebär att vi värdesätter och värnar sjuksköterskans autonoma yrkesutövning och att omvårdnad har en central roll i verksamheten. Att möjliggöra återhämtning och hälsa är viktiga delar av omvårdnadsarbetet på en psykiatrisk avdelning. Ett tydligt fokus på personcentrerad vård möjliggör att personers egna berättelser får forma omvårdnaden.

På 3B arbetar vi med kontaktmannasystem med fokus på den psykiatriska omvårdnaden. Vi har uppskattade dagliga speglingar i arbetsgruppen och arbetar kontinuerligt med utvecklingsarbete på avdelningen som leds av omvårdnadsansvarig specialistsjuksköterska. 

Vi är ett roligt och blandat gäng på ca 30 personer bestående av sjuksköterskor, grundutbildade som specialistutbildade, en samordnande sjuksköterska, undersköterskor, skötare samt läkare på olika nivåer.

Ditt uppdrag


Som sjuksköterska ansvarar du för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden. Du gör omvårdnadsbedömningar, utför behandlande åtgärder, sköter läkemedelsadministration samt har kontakt med närstående och vårdgrannar. Du dokumenterar i journalsystemet Cosmic, handleder sjuksköterskestudenter och introducerar nya medarbetare. Tillsammans med en undersköterska förbereder och genomför du den dagliga ronden på avdelningen. Du är en nyckelperson som tillsammans med dina sjuksköterskekollegor leder och fördelar arbetet på avdelningen.

Arbetsdagarna hos oss kan se väldigt olika ut. Ibland är tempot lugnare och man kan ägna mycket tid till att samtala med eller aktivera patienterna, medan andra dagar kan innehålla akuta situationer av olika slag eller tvångsåtgärder, då du som arbetsledare behöver fatta snabba beslut och hantera stressiga situationer.

Dina kvalifikationer


Vi söker dig som är grundutbildad sjuksköterska som antingen är helt nyutbildad eller har några år i yrket. Det viktiga är att du vill veta mer om psykiatri, att du är öppen, nyfiken och genuint intresserad av människor.

Vi erbjuder


Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss finns stora möjligheter att påverka sitt schema då våra sjuksköterskor lägger önskeschema. Stor vikt läggs vid hälsosamma scheman och möjlighet för varje sjuksköterska att ha balans mellan arbete och fritid. Våra arbetstider följer aktuella EU-direktiv gällande återhämtningstider mellan arbetspassen samt veckovila.

Ett lönetillägg på 2000:-/mån vid heltidstjänstgöring tillkommer som ett slutenvårdstillägg. Möjlighet att även jobba natt finns om så önskas.

Är du helt nyutbildad går du dubbelt i åtta veckor med avdelningens sjuksköterskor som introducerar dig på bästa sätt. Har du tidigare erfarenhet så anpassar vi introduktionen efter det. För dig som är ny i yrket får du hos oss stora möjligheter att utvecklas i din profession, bland annat genom att vi har en omvårdnadsansvarig specialistsjuksköterska på avdelningen vars roll är att arbeta med kompetensutveckling hos personalen och som finns där och stöttar i omvårdnadsarbetet. För dig som har längre erfarenhet ges stora möjligheter till vidareutveckling och att vara med och utveckla vår verksamhet. Vi erbjuder en väl inarbetad omvårdnadshandledning på avdelningen varje vecka och erbjuder regelbundna utbildningar av olika slag. Kontakta oss och kom hit på ett studiebesök om du vill. Låt oss berätta mer oss!

Som medarbetare inom Region Uppsala har du möjligheten att använda vår interna friskvårdsanläggning Friskhuset. Där får du tillgång till gym, gruppträning, personlig träning, kurser, föreläsningar, fysioterapi, ergonomi, förflyttningsutbildning och massage. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?


Avdelningschef Tony Bengtsson, 070–661 52 91, tony.bengtsson@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Ragnhild Hjalmarsson, 072–209 45 03, ragnhild.hjalmarsson@akademiska.se
Omvårdnadsansvarig specialistsjuksköterska Ellinor Boström, 018-611 23 26, ellinor.bostrom@akademiska.se
Fackliga företrädare nås via växeln, 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?


Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.