Preoperativa avdelningen 101 E

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning.

 1177.se

Telefon

018-611 71 05

Hitta till oss

Akademiska sjukhuset IngÄng 101 bv Uppsala

 Hitta till ingång
Om oss

Till 101 E kommer du för ett förberedande besök inför din planerade operation. Hos oss finns läkare, sjuksköterska och fysioterapeut/sjukgymnast, från de opererande specialiteterna, som alla informerar dig inför din operation.

På avdelningen finns också vår preoperativa mottagning där du träffar en narkosläkare.

Nästa gång vi ses är på operationsdagens morgon då du kommer till oss direkt hemifrån eller från något av de patienthotell som vi anlitar.

Inför inläggning

Det är viktigt att du kommer till oss den tid du är kallad och att du är förberedd enligt de instruktioner du fått av inskrivande sjuksköterska/operationskoordinator. Observera att den tid du ska vara hos oss inte är samma tid som operationen startar.

Värdesaker

Ta med dig så lite värdesaker som möjligt! Ipad och datorer kan inte förvaras på säkert sätt, tas med på egen risk. I värdepåsen som låses in ryms mobiltelefon och plånbok. Ta inte med några stora summor i kontanter eller flera betalkort. Lämna alla smycken hemma.

Smink, nagellack och dusch

Nagellack (även på tånaglar) ska tas bort före dusch. Nagelförlängningar ska helst inte användas då det finns en grogrund för bakterier kring dessa. Använd inte smink på operationsdagens morgon. Duscha enligt den instruktion som du fått av inskrivande sjuksköterska/operationskoordinator. Sista dusch ska vara utförd på operationsdagens morgon innan du kommer till oss på avdelningen. Ta inte på klocka eller smycken efter duschen.

Fasta

Följ de instruktioner som du fått från avdelningen. OBS! Mjölk får inte tillsättas i kaffe eller te då det inte är en klar dryck. Vätska med fruktkött räknas inte som klar dryck.

Diabetiker

Om du är insulinbehandlad diabetiker så ska du inte ta något insulin hemma på operationsdagens morgon. Insulinet tar du med till avdelningen. När du kommer till oss så får du ett glukosdropp och insulindosen ordineras av narkosläkaren.

Anhöriga

Du får gärna ha med dig en anhörig men utrymmet på salarna är begränsat. Är det flera anhöriga med så kan de få vänta i väntrummet. Endast en anhörig kan följa med till väntrummet på operationsavdelningen.

Hud

Vid nyuppkomna sår på din kropp kontakta den avdelning som kallat dig.

Vid eventuella frågor

Har du frågor angående din operation och förberedelser ska du alltid vända dig till den avdelning som kallat dig. Avdelningarna är bemannade dygnet runt.