Neurokirurgins intensivvårds­avdelning - NIVA

1177

På 1177.se kan du hitta information om sjukdomar och behandlingar.
Du kan också ringa 1177 dygnet runt för sjukvårdsrådgivning

 1177.se

Telefon

018-611 49 82

Besök oss

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 85, våning 2

 Hitta till ingång

Om oss

NIVA är en avdelning med specialistutbildad personal för neurointensivvård. Vi vårdar barn och vuxna från hela mellansverige med skador och sjukdomar i hjärna och ryggmärg orsakade av trauma eller sjukdomar.

Vanliga diagnoser är hjärnblödningar, tumörsjukdomar och trauman efter fall och trafikolyckor. Många av patienterna vårdas nedsövda och är helt beroende av personalens medicinska behandling och omvårdnad.

Reception

Mån-fre kl 8-16
018-611 99 00

Telefonnummer till salarna

Sal 4: 018-611 99 04
Sal 5: 018-611 99 05
Sal 6: 018-611 99 06

För dig som kommer på besök

Två personer är välkomna in på salen åt gången. Vi önskar att du anmäler dig i receptionen inför besöket. När receptionen är obemannad, ringer du på porttelefonen utanför avdelningen och inväntar svar.

Blomallergier är vanliga och många människor är överkänsliga mot parfym. Tänk på det inför besöket.

Ibland kan du som anhörig bli ombedd att lämna salen och vänta i anhörigrummet. Det kan tillexempel bero på att patienten behöver vila eller att en behandling måste utföras.

Receptionen är bemannad måndag - fredag klockan 8-16 och hjälper dig med:
- läkar- eller kuratorsamtal
- komma i kontakt med sjukhuskyrkan eller trossamfund
- att ordna med intyg
- tolkhjälp

Boende/övernattning:

Vi kan i dagsläget inte erbjuda någon övernattning på sjukhuset, därför uppmanar vi besökare som reser långt att söka efter alternativa boenden.

Hygien:

Noggrann handhygien är viktig för att hindra spridning av infektioner. Tvätta händer och underarmar med tvål och vatten. Sprita sedan händerna och låt lufttorka.

Etiktillstånd:

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus som bedriver forskning inom många områden. Av den anledningen kan du bli tillfrågad om att godkänna en studie kring din anhöriges sjukdomstillstånd. Deltagandet är frivilligt.

Mobiltelefoner

Vid användning av mobiltelefoni önskar vi att ni går utanför avdelningens dörrar vid telefonsamtal. Detta på grund av att inte störa patientvården.

Mer information

För information om parkering, cafeterior, sjukhusbibliotek med mera - läs under frågor och svar.

Barn på Niva

Vi har fria besökstider för föräldrar och syskon och antalet besökare försöker vi begränsa till två personer åt gången eller enligt överenskommelse. Vi önskar att du anmäler dig i receptionen inför besöket. När receptionen är obemannad, ringer du på porttelefonen utanför avdelningen och inväntar svar

Receptionisten hjälper dig måndag - fredag klockan 8-16 med:

- läkar- eller kuratorskontakt
- sjukhuskyrkan eller trossamfund
- att ordna med intyg
- tolkhjälp
- övernattning på hotell i Uppsala:

Mat och dryck på avdelningen

Kaffemaskin finns och en förälder erbjuds frukost, lunch och middag som beställs från köket.Undrar du över något går det bra att vända dig till ansvarig sjuksköterska eller undersköterska.