Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Gynekolog­avdelning 96 C1

Telefon

018-611 56 81

Besök oss

Öppettider
Mån - Sön 0-23.59

Besökstider
Mån - Sön 14.30-19

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ing 95/96

Vi är en kirurgisk vårdavdelning för patienter med gynekologiska cancerdiagnoser och andra gynekologiska sjukdomar och besvär. 

Du kommer till oss om det finns misstanke om eller har konstaterats att du har gynekologisk cancer och behöver operation, eller för utredning och behandling av andra gynekologiska tillstånd och sjukdomar. Till oss kommer du även för att genomgå abort mellan graviditetsvecka 12 och 21+6.

Om avdelning 96 C

Hos oss träffar du läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden, fysioterapeut, dietist och kurator. Tillsammans arbetar vi för att du ska vara så delaktig i din vård som möjligt. Vi har specialistkunnandet kring din sjukdom och behandling. Du har bäst kunskap om hur du mår, dina behov och vad du vill. Tillsammans diskuterar vi och fattar beslut.

Praktisk information

Vi har sju enkelsalar och fyra fyrbäddsrum. Vilken sal du får avgörs av vilket ingrepp eller omfattning du ska göra men vi tar också hänsyn till andra, särskilda skäl.

På avdelningen finns ett dagrum med TV där du gärna får äta dina måltider och umgås med anhöriga. Det är viktigt att du kommer ur sängen och rör på dig flera gånger per dag.

Att äta och dricka bra är också viktigt för att komma igång efter en operation. Vårt kök erbjuder en varierad meny av maträtter till lunch och middag och även olika former av specialkost. Frukost och mellanmål ingår också och där finns också mycket att välja på.

Du får använda mobiltelefon och annan elektronisk utrustning på avdelningen, så kom ihåg din laddare. Ta med egna hygienartiklar, dina läkemedel och sköna inneskor eller tofflor. Patientkläder finns att låna på avdelningen. Du får ett skåp som går att låsa hos oss, men lämna värdesaker som du inte behöver hemma.

Vi har besökstid mellan 14.30–19 alla dagar. Om du ligger du på enkelsal kan du ta emot besök även på andra tider, prata med personalen om det. På grund av att vi vårdar svårt sjuka nyopererade patienter är antalet besökare begränsat till två besökare per tillfälle. Barn som är sjuka får inte följa med in på avdelningen. Vid influensa- och magsjukeperioder kan besökstiderna vara begränsade.

För att förhindra onödig smittspridning finns det möjlighet att sprita av händerna på avdelningen. Gör gärna det och påminn även de som besöker dig.

Med hänsyn till våra patienter och eventuella allergiker så ber vi dig och dina anhöriga att undvika starkt doftande blommor och parfymer under vårdtid och vid besök.

Om du har frågor efter ditt inskrivningssamtal är du välkommen att ringa till avdelningen, till kontaktsjuksköterska eller operationskoordinator.