Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

"Barn ska inte vara sjuka eller skadade. Men med hjälp av teamet så känns varje dag meningsfull"

348355472_725795152881722_532208328559407376_n.jpg

Jag heter Malin och är specialistsjuksköterska inom intensivvård. Jag arbetar på BIVA, barnintensiven, sedan hösten 2018.

Jag har arbetat som sjuksköterska länge, främst inom medicin- och akutsjukvård. Anledningen till att jag blev sjuksköterska är att jag ville arbeta med människor. Jag ville ha ett brett yrke med många utvecklings- och karriärmöjligheter och ett arbete där jag kunde göra skillnad. När jag fick möjlighet att studera vidare till specialistsjuksköterska med studielön 2017 så tog jag den. På intensivvårdsavdelningen är många patienter väldigt sjuka men vi har stora mediciniska möjligheter och resurser att ta hand om patienterna på bästa sätt.

Det bästa med mitt jobb är alla möten med barn och anhöriga. Att möta de medicinska och mänskliga behoven. Att se tillfrisknande och hopp. En annan sak jag älskar med mitt jobb är att arbeta och utvecklas i team med våra olika erfarenheter och kompetenser men alltid med patientens bästa i fokus. Det är ett varierande och utmanande arbete och jag lär mig något nytt varje dag.

Visst finns det också tunga och svåra stunder i arbetet. När man gör allt man kan och det ändå inte går vägen då är det jobbigt. Barn ska inte vara sjuka eller skadade. Men med hjälp av teamet så känns varje dag meningsfull. Jag och mina kollegor har en avgörande roll i avgörande stunder.

Har inget specifikt fall som jag kommer på just nu, men att vara med om att ett svårt sjukt barn kommer in till oss på BIVA, vi jobbar tillsammans i teamet, det går upp och ner, vi ser att barnet blir bättre och efter en tid får hon eller han åka hem tillsammans med sina föräldrar, det är en speciell känsla.

Om du funderar på att studera vidare eller börja jobba inom anestesi, operation och intensivvård så säger jag: Gör det! Välkommen till vårt härliga gäng! Arbetet inom vår sektion är kvalificerat, avancerat, självständigt, högteknologosikt och superroligt. Varje dag möter du en mix av patienter inom olika åldersgrupper med olika variation av sjukdom. Du utmanas och utvecklas dagligen vilket gör att du hela tiden lär dig nya saker. Välkommen!