Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Dina förmåner

Deltagare som springer Blodomloppet.
Dina förmåner

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att du ska ha det bra, känna dig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Med ett av Sveriges bästa kollektivavtal får du förmåner som gör att du kan känna dig tryggare ekonomiskt genom hela livet. Här beskriver vi kortfattat våra förmåner.

Vi ger dig extra på kontot när du blir förälder

När du får barn finns det viktigare saker att tänka på än ekonomi. Under din föräldraledighet kan du få 10 % tillägg av din grundlön under 180 dagar fram till att barnet är 24 månader. Där det blir skillnad i ersättning på grund av försäkringskassans ersättningstak, täcker vi upp så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är föräldraledig och när du jobbar. Vi gör också avsättningar till din tjänstepension under hela din föräldraledighet om du är ledig med stöd av föräldraledighetslagen.

Vi ger dig extra på kontot om du blir sjuk

Behöver du sjukskriva dig? Det viktigaste för oss är att du blir frisk och vi tror att du tillfrisknar snabbare om du kan oroa dig mindre för pengar. Förutom sjukpenningen från Försäkringskassan kan du få sjuklön vilket motsvarar 10 % av ordinarie grundlön sjukdag 15-90. Där det ändå blir en skillnad i ersättning på grund av Försäkringskassans ersättningstak, täcker vi upp så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är sjukskriven och när du jobbar.

Vi hjälper dig om du blir skadad

Även om vi gör vårt bästa för att skapa säkra arbetsmiljöer och fastän du är försiktig så kan det hända en olycka. Om du skulle skada dig så att du inte kan arbeta på ett tag, så vill vi självklart hjälpa till med det ekonomiska. Du är försäkrad hos AFA försäkring både under arbetstid och på väg till eller från jobbet.

Vi ger dig extra till din tjänstepension

Med vårt kollektivavtal får du ett bra tillskott när du går från arbetsliv till pensionärsliv. Åtminstone vill vi förbättra utsikterna för dig att ha samma möjligheter när du är pensionerad som när du jobbar. Avsättning till tjänstepension gäller även om du är föräldraledig enligt lagen om föräldraledighet, är sjukskriven eller har en godkänd arbetsskada.

Ersättning vid dödsfall

Om du dör kan dina efterlevande få ersättning i form av familje- eller efterlevnadsskydd, tjänstegrupplivförsäkring (TGL-KL) och återbetalningsskydd från din ålderspension (om du valt återbetalningsskydd). Gäller om du tillhör AKAP-KL eller KAP-KL. För dig som tillhör något annat avtal så kan det vara andra regler som gäller.

Extra semesterdagar till dig över 40 år

Alla som fyller 40 år får njuta av sex extra semesterdagar. Och för dig som fyllt 50, får du totalt sju dagar extra.

Friskhuset

Friskhuset ligger mitt på sjukhusområdet och här har vi samlat allt som rör våra medarbetares friskvård och hälsa. Här kan du träna på egen hand i vårt gym eller delta i något av våra gruppass. Det finns möjlighet att få ett personligt hälsoprogram, personlig tränare, kostrådgivning, konditions- och styrketest samt ett brett utbud av kurser inom friskvård och hälsa. Här har du tillgång till fysioterapeut, massage, kurser, ergonomi, förflyttningsutbildning, föreläsningar, samarbetsövningar med mera. De flesta av våra tjänster är kostnadsfria.

Löneväxling

Löneväxling innebär att du kommer överens med din arbetsgivare om att sätta av en viss del av din lön till något annat. Det kan till exempel vara periodbiljett på UL till förmånligt pris som kan användas på bussar och tåg. Du kan också omvandla en del av din bruttolön till pension och du har möjlighet att ha en personbil eller cykel via bruttolöneavdrag.

UL-kort

Våra anställda får köpa årsbiljett på UL:s trafik till en lägre kostnad och betalningen dras på din lön varje månad.

Vi har också flera nätverk och föreningar för de medarbetare som till exempel vill sjunga i kör, idrotta och kanske till och med tävla, lära sig mer om konst eller bidra till utvecklingen av vårt sjukhus.