Smärtrehabiliteringsmottagningen vid Akademiska sjukhuset

1177 Vårdguiden

E-tjänster

Här kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta oss - dygnet runt. Du kan till exempel ställa en fråga, boka och omboka tid eller förnya recept.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 51 57

Besök oss

Öppettider
Mån - Tor 8-16
Fredagar 8-14.30

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 79

 Hitta till ingång

Vi vänder oss till dig med långvarig smärta där tidigare behandling inte gett tillräckligt bra resultat. 

Vid läkarbesök och vid den utredning som görs av ett smärtteamen, bedöms vilka åtgärder som är lämpliga för varje person. Vi rekommenderar då olika åtgärder. Det kan eventuellt vara att gå i något av våra smärtrehabprogram. Behandlingarna har olika innehåll, men alla har en inriktning mot att förändra beteendet.

Behandlingen är en "evidensbaserad multimodal smärtrehabilitering" enligt SBU (statens beredning för medicinsk utvärdering). Detta innebär att behandlingen testats i stor skala och har visat sig ha god effekt för personer med långvariga smärttillstånd. Förbättringar syns framför allt i en uppfattad känslan av att få en ökad kontroll över livet, minskad sjukskrivning och ökad livskvalité,

Syftet med behandlingen är att framför allt minska störningen av smärtan i din vardag, ge en förstärkt känsla av kvalité i livet och öka eller hålla kvar förmågan att arbeta.

Våra behandlingar

Smärtrehabiliteringen i öppenvård sker oftast i grupp

Behandlingarna har olika innehåll, men alla har en inriktning mot att förändra beteendet.

Behandlingen är en "evidensbaserad multimodal smärtrehabilitering" enligt SBU (statens beredning för medicinsk utvärdering). Detta innebär att behandlingen testats i stor skala och har visat sig ha god effekt för personer med långvariga smärttillstånd. Förbättringar syns framför allt i en uppfattad känslan av att få en ökad kontroll över livet, minskad sjukskrivning och ökad livskvalité,

Syftet med behandlingen är att framför allt minska störningen av smärtan i din vardag, ge en förstärkt känsla av kvalité i livet och öka eller hålla kvar förmågan att arbeta.