Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 23 66

Telefontider
Måndagar 8-10
Tisdagar 8-10
Torsdagar 8-10
Fredagar 8-10

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 8-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 10, plan 4 A

 Hitta till ingång

Neuropsykiatriska mottagningen för vuxna utreder och diagnostiserar misstänkta neuropsykiatriska tillstånd som adhd, autism och Tourettes syndrom hos personer över 18 år.

Utredningen följer en standardiserad process där vi noggrant undersöker dina symtom från vuxen ålder och barndom, bedömer din funktion och gör en psykiatrisk diagnos. Efter utredningen och vid nya besök hos oss får du som patient alltid pedagogiskt stöd. Behandlingen vi erbjuder är baserad på beprövad erfarenhet och sker på specialistnivå. Vi följer en stegvis vårdmodell där alla behandlingar planeras utifrån en vårdplan. Då många av våra patienter efterfrågar digitala besök har vi även möjlighet till videobesök.

Professioner som finns på mottagningen är läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer och arbetsterapeuter.  

Möjlighet att anmäla dig i ankomstterminal

Nu kan du som är patient på neuropsykiatriska mottagningen för vuxna anmäla dig själv via ankomstterminal på entréplanet i psykiatrins hus när du har fysiskt besök bokat på mottagningen. Möjligheten att anmäla sig i kassan kommer att kvarstå parallellt med ankomstterminalen för dom som önskar.

Möjlighet att boka videosamtal

Efter att ha lyssnat på önskemål från patienter, patientföreningar och anhöriga under pågående covid-19-pandemi kommer du som är patient på neuropsykiatriska mottagningen för vuxna ha möjlighet att själv boka stödsamtal (videosamtal) hos kurator i webbtidboken på 1177.se.

Sök vård hos oss

Mottagningen ansvarar även för behandling av adhd och Tourettes syndrom för personer bosatta i Uppsala och Knivsta kommun. Är du bosatt i Norduppland, det vill säga Heby, Älvkarleby, Tierp eller Östhammar, söker du i första hand till dessa mottagningar. Är du bosatt i Enköping eller Bålsta söker du till respektive mottagning där.

Längre väntetid det närmaste året
I dagsläget är det stor efterfrågan på utredning och behandling för neuropsykiatriska tillstånd, vilket innebär längre väntetider under det närmaste året. Ta gärna kontakt med mottagningen för aktuell information om väntetid.

Vill du veta mer om NPF?

Riksförbundet Attention sprider kunskap om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF), påverkar beslutsfattare och erbjuder gemenskap.

Föreläsningar

På Infoteket finns ett urval av inspelade föreläsningar att ta del av, exempelvis föreläsningen Autism och OCD - att stötta och behandla. 

Infoteket om funktionshinder finns för dig som vill veta mer om funktionsnedsättningar och psykisk ohälsa. Här kan du få kunskap, vägledning, tips och verktyg för ett fungerande vardagsliv.

 

 Infoteket