Infektion - ett detektivarbete med global anknytning

En infektion kan drabba alla organ i kroppen och för oss som arbetar inom infektionssjukvård ställer det krav på ett helhetstänkande. Vi behöver hela tiden ha ett brett perspektiv och vara vaksamma på nya symtom och olika tecken på försämring hos våra patienter.

Se gärna vår film där några av oss som arbetar på infektion berättar om vårt arbete! Vi får bland annat höra Jenny, som utbildar sig till specialistsjuksköterska inom infektionssjukvård, berätta hur hon upplever att intresset för infektionssjukvård gör att omvärlden kommer närmare och ger henne ett större perspektiv kring vad som händer i världen. För infektioner finns överallt. Att jobba på en klinik som följer den globala utvecklingen ger möjlighet att utvecklas, inte bara i jobbet, utan även som människa.

Ett omväxlande och utvecklande jobb

Vi tar emot många allvarligt sjuka patienter och det är fantastiskt att se hur de på grund av vår gemensamma insats kan stabiliseras och förbättras. Ibland handlar vårt arbete om att utreda mer långdragna tillstånd. Då behöver vi lyssna på patientens berättelse och fördjupa den genom att ställa många frågor. Det blir som ett detektivarbete tills alla bitar faller på plats. Inom infektionssjukvården kan vi bota många patienters sjukdomar och att senare få träffa patienten vid deras återbesök och se att de blivit återställda efter sin sjukdom, det ger en fantastisk kick och tillfredställelse.

Vad jobbar vi med på infektion?

Vi behandlar patienter med många typer av infektionssjukdomar. Allt ifrån blodförgiftning (sepsis), allvarliga urinvägsinfektioner och lunginflammationer till rosfeber, men även mindre vanliga sjukdomar som hjärnhinneinflammation, hepatit och HIV. Ibland kommer patienter med tropiska infektioner som till exempel malaria.

En annan del av den slutna verksamheten på infektion är vård och isolering av patienter med dropp- och luftburen smitta (såsom influensa och vattkoppor), patienter med mag-tarminfektioner samt isolering av patienter med antibiotikaresistenta bakterier.

Vill du också jobba med oss och bli en del av vår spännande verksamhet? Välkommen att titta på våra lediga tjänster, eller kontakta våra chefer om du vill veta mer!

Vi är mer än ett jobb

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Kontakta gärna någon av våra chefer.

 

Karin Fischer Liddle, avdelningschef
Infektion
018-617 08 89

Elin Norström, bitr. avdelningschef
Infektionsmottagningen
018-611 35 70

Isabellle Gustafsson, gruppchef
Infektionsavdelning 30F
018-611 59 10

Jessica Andersson, gruppchef
Infektionsavdelning 30F
018-611 159 09

Ulrika Eriksson, gruppchef
Infektionsavdelning 30F
018-617 16 60