Post-IVA-mottagningen

Mottagningen har sommarstängt från 18/6 till 27/8. Ärenden som inkommer under den tiden besvaras i mån av tid.

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 1177.se

Telefon

018-611 01 77

Telefontider
Tisdagar 8-15

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 70, 2 tr

 Hitta till ingång

Att vårdas på en intensivvårdsavdelning kan ge många tankar och funderingar kring sjukdomen i sig eller minnesupplevelser i form av hallucinationer och/eller mardrömmar från vårdtiden. Det är också vanligt att inte ha några minnesbilder alls från vårdtiden på intensiven. En del patienter kan må dåligt, både fysiskt och psykiskt under lång tid efteråt. Andra mår bra och får inga besvär alls. 

Mottagningsbesök för patienter som vårdats på CIVA

Centralintensiven (CIVA) erbjuder dig, som vårdats på intensivvårdsavdelningen ett mottagningsbesök på post-IVA-mottagningen. Detta för att du lättare ska kunna bearbeta och förstå vad som hänt under din vistelse hos oss. Mottagningen skickar ut information till dig via 1177 där du sedan kan skicka en egen vårdbegäran till post-IVA-mottagningen för att komma på besök. 

Mottagningen kommer skicka ut två hälsoformulär via 1177. Formulären rapporteras till Svenska intensivvårdsregistret (SIR) för att utveckla och säkra kvalitén inom intensivvården. Läs mer om SIR (icuregswe.org)

Vid mottagningsbesöket går vi tillsammans igenom dina svar från formulären. Även om du inte har behov av ett besök på mottagningen så är dina svar värdefulla. 

Om du ej har öppnat meddelandet på 1177 skickar vi ut samma information per post till din folkbokföringsadress. Du får själv kontakta mottagningen om du är intresserad av ett besök. 

Vid mottagningsbesöket kommer du att få en genomgång av din vårdtid och din dagbok (om en sådan finns), som skrivits i samband med din vistelse hos oss. Vi visar även den utrustning du kommit i kontakt med på CIVA. Om du önskar, gör vi ett besök på intensivvårdsavdelningen. Återbesöket tar ungefär 90 minuter. 

Närstående är välkomna att följa med vid mottagningsbesöket. 

Besöket är avgiftsfritt, men tyvärr finns det i nuläget ingen möjlighet att få sjukresa till och från mottagningsbesöket om du är bosatt i annat ett län än Uppsala. Däremot finns möjlighet till uppföljning per telefon eller via videosamtal. Post-IVA-mottagningen fortsätter därefter att följa upp Dig per telefon 6 och 12 månader efter Ditt vårdtillfälle. 

Vi som arbetar på mottagningen är specialistutbildade sjuksköterskor inom intensivvård, undersköterska, sjukgymnast och kurator. Även intensivvårdsläkare är kopplade till mottagningen.

Till dig som förlorat en närstående på CIVA

Vi tar kontakt med en närstående per telefon 3 månader efter dödsfallet för att höra hur hen har det. Vid frågor, finns möjlighet att kontakta post-IVA-mottagningen via 1177 eller telefon. 

Kontaktuppgifter

Tisdagar klockan 8-15
Telefon: 018-611 01 77