Hjärt­mottagningen för barn och ungdom

1177

E-tjänster

Här kan du göra dina ärenden dygnet runt. Logga in för att se vilka e-tjänster vår mottagning erbjuder.

 Logga in på 1177

Telefon

018-611 59 31

Besök oss

Öppettider
Mån - Fre 8-16

Besöksadress

Akademiska sjukhuset, Ingång 95/96

 Hitta till ingång

Vi undersöker vi barn och ungdomar som har hjärtfel, hjärtrytmrubbningar och hjärtmuskelsjukdom. 

Förutom undersökning använder vi ultraljud för att undersöka hjärtats anatomi och funktion och EKG för att undersöka hjärtrytmen. Undersökningarna kompletteras ibland med 24-timmars EKG, arbetsprov eller röntgen. Ett besök tar oftast 30 - 45 minuter.

Vi bedriver högspecialiserad vård med utredningar inför barnhjärtkirurgi, och utredning samt behandling vid hjärtrytmrubbningar i samarbete med arytmisektionen på Akademiska sjukhuset. Vi har också ett tätt samarbete med Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Vi bedriver även högspecialiserad fosterkardiologi, vilket innebär diagnostik och handläggning av foster med hjärtfel, arytmier och andra typer av hjärtpåverkan.

Hos oss arbetar läkare med specialisering inom barn- och fosterkardiologi. Ultraljudsundersökningen görs ofta av en legitimerad biomedicinsk analytiker (BMA). Specialiserade kontaktsjuksköterskor har en central roll i uppföljningen av barn med hjärtfel och kontakter med daghem, förskola och skola. Vi har tillgång till dietist, kurator, psykolog, arbetsterapeut och fysioterapeut vid behov.