Vårdförbundets blockad påverkar vården

Läs hur det kan påverka dig

Ditt första besök

Under ditt besök hos oss så ingår det att läkare och sjuksköterska samtalar med dig. Läkaren undersöker dina bröst och armhålor när du sitter upp och ligger ner. Har du gjort bröströntgen och/eller tagit ett prov från förändring i bröstet så får du besked om vad dessa visade i samband med besöket. Läkaren lyssnar på ditt hjärta och lungor samt tar ett blodtryck.

Föreslår läkaren att du ska opereras så får du även veta vilken dag du ska opereras. Sjuksköterskan sitter sedan kvar med dig och går igenom vad läkaren har sagt och informerar, muntligt och skriftligt, om förberedelser inför operation. Du får också en vårdplan av din kontaktsjuksköterska där du även får en tid för ditt återbesök efter din operation. Oftast får man träffa sin kontaktsjuksköterska på sitt återbesök.

Vilka möter jag vid mitt besök?

Vi som arbetar på bröstmottagningen på Samariterhemmet är specialister i allmän kirurgi och bröstkirurgi. Vi arbetar i team och diskuterar utredning och behandling under de obligatoriska multidisciplinära konferenserna.

Sjuksköterskor

På mottagningen finns det två bröstsjuksköterskor som arbetar med utredning av bröstförändring. Det finns även två kontaktsjuksköterskor som är arbetar med information, stöd och kontinuitet för patienter som har fått en/eller utreds för bröstcancer. Kontaktsjuksköterskorna är även till för de patienter som kommer till vår mottagning för en godartad förändring. Kontaktsjuksköterskan är även operationskoordinator.

Medicinska sekreterare

Vi har två stycken medicinska sekreterare. De arbetar administrativt och i vår kassa. De svarar även i telefon.

Sjukgymnast

Det finns en sjukgymnast att tillgå för våra patienter som opereras i bröst och/eller i armhåla.

Kurator

Kurator finns att tillgå för patienter som fått diagnos bröstcancer och deras närstående.

Plastikkirurg

Ibland kan det vara aktuellt med besök för information på plastikmottagningen inför en planerad bröstcanceroperation. Vid mottagningsbesöket går plastikkirurgen och kontaktsjuksköterskan igenom olika operationsmetoder.